iPhone 6:n mukana tulee uusi johto: USB-liitin mahtuu kummin päin tahansa

Manu Pitkänen
18. elokuuta, 2014 14:14

IPhone-puhelimien mukana tuleva Lightning-kaapeli menee puhelimeen kiinni kummin päin tahansa, mutta johdon toisessa päässä olevaa USB-liitintä ei saa porttiin kiinni muuta kuin yhdessä asennossa (mutta siihen usein tarvitaan kolme yritystä). Tuoreiden huhujen tähän olisi tulossa muutos, sillä Applen väitetään tehneen uusien iPhone-mallien Lightning-kaapeleista "suunta-agnostisia" myös USB-liittimen päästä.
Applen kehittämä USB-liitin on yhteensopiva nykyisten USB-porttien kanssa, eli se ei liity mitenkään kehitteillä olevaan Type-C-mallisen USB-liittimeen, josta on tarkoitus tehdä myös suunta-agnostinen. Ensimmäiset huhut uudesta Lightning-kaapelista lähtivät liikkeelle Dianxinshouji.com.cn-blogin julkaisemista kuvista. Väitteet saivat tukea myöhemmin Sonny Dicksonilta, joka on ollut komponenttihuhujen kohdalla monta kertaa oikeassa.
Apple jätti patenttihakemuksen vastaavanlaiselle USB-liittimelle tämän vuoden alussa, joten huhuissa voi hyvinkin olla perää.
Vastaavanlaisia Type A -mallisia kummin päin tahansa USB-paikkaan meneviä USB-kaapeleita saa jo muutamilta muiltakin yhtiöiltä, eli Applen älynväläys se ei varsinaisesti ole. Esimerkiksi Tripp Lite myy tällaisia johtoja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple USB Apple iPad Lightning Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.