Applen iPhone 6 voi myöhästyä – tärkeä komponentti jouduttiin suunnittelemaan uudelleen

Manu Pitkänen
22. elokuuta, 2014 13:23

Seuraavan sukupolven iPhonen saatavuus voi osoittautua hyvin rajalliseksi komponenttituotannossa ilmenneiden vaikeuksien takia, uutisoi Reuters. Uutistoimiston mukaan yhtiö voi joutua jopa lykkäämään iPhone 6:n julkaisuajankohtaa ongelman takia.
Harmaita hiuksia Applen komponenttitoimittajille aiheutti uusien puhelimien näytön taustavalaisuratkaisu. Puhelimiin suunniteltu alkuperäinen ratkaisu oli Applen mielestä liian himmeä, minkä takia komponenttitoimittajat joutuivat suunnittelemaan tuotteensa uusiksi. Tämän johdosta näyttöpaneelien valmistus seisahtui kesä-heinäkuussa.
Reutersin mukaan Apple on yrittänyt tehdä uudesta puhelimestaan mahdollisimman ohuen. Halutun ohuuden saavuttamiseksi Apple päätti käyttää puhelimessa kahden kirkkautta parantavan filmin sijaan vain yhtä, mikä ei kuitenkaan riittänyt halutun kirkkauden saavuttamiseen. Tämän takia iPhonen näytön taustavalo jouduttiin suunnittelemaan uudelleen niin, että annettuun tilaan saadaan mahdutettua toinenkin filmi.
China Times raportoi kyseisestä ongelmasta jo kesäkuussa.
Tuotanto on Reutersin mukaan jo normaalitasolla, mutta komponenttitoimittajat yrittävät nyt paikata myöhästymisen takia menetettyä tuotantoa. Wall Street Journalin mukaan Apple olisi tilannut täksi vuodeksi 70–80 miljoonaa uutta iPhonea, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.
Aiemmin julkaistujen tietojen mukaan Apple aikoisi esitellä 4,7-tuumaisen iPhone 6:n 9. syyskuuta. Applen on määrä julkaista syksyn aikana myös toinen iPhone, jossa on 5,5 tuuman näyttö.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.