iPhone 5:n akuissa havaittu vakavia ongelmia – täällä voit käydä korjauttamassa puhelimen ilmaiseksi

Manu Pitkänen
23. elokuuta, 2014 19:47

Apple varoitti kesäkuussa, että joissakin Eurooppaan toimitetuissa USB-virta-adaptereissa (iPhone 3GS, 4 ja 4S) on havaittu ylikuumentumisriski. Yhtiö lupasi vaihtaa epäkurantit adapterit turvallisimpiin malleihin veloituksetta. Nyt yhtiö on havainnut ongelmia joidenkin iPhone 5 -puhelimien akuissa, jotka yhtiö lupaa myös vaihtaa toimiviin.
Applen mukaan pienessä määrässä syyskuun 2012 ja tammikuun 2013 välisenä aikana myydyissä iPhone 5 -puhelimissa on havaittu ongelmia, joiden vuoksi niiden akkukesto on poikkeuksellisen alhainen.
Applen verkkosivuilta löytyy työkalu, jonka avulla voi tarkistaa kuuluuko oma iPhone viallisten yksilöiden joukkoon. Lähimmän valtuutettua korjauspalvelua tarjoavan toimipisteen löytää Applen hakukoneella (muun muassa 1Store, Tector, mcare ja Varimport).
Yhdysvalloissa ja Kiinassa Apple tarjoaa jo nyt mahdollisuutta vaihtaa viallinen akku uuteen, muissa maissa palvelu tulee saataville ensi viikon perjantaihin mennessä (29. elokuuta). Ennen huoltoon menemistä Apple suosittelee varmuuskopioimaan puhelimen, sulkemaan "Etsi iPhoneni" -toiminnon ja nollaamaan sen jälkeen puhelimen.
Apple muistuttaa myös, että puhelimen oltava korjauskunnossa (ts. muut vauriot eivät saa estää akun vaihtamista).

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.