Instagram esitteli Hyperlapsen – Onko nopeutettu video seuraava iso juttu?

Manu Pitkänen
26. elokuuta, 2014 18:57

Vintage-suodattamillaan kuvapalveluiden ykköseksi nousseella Instagramilla on mietitty kuumeisesti miten vastaavankaltainen rakettimainen nousu pystyttäisiin tekemään mobiililaitteilla kuvatuilla videoilla. Instagram näyttäisi uskovan nopeutettujen videoiden olevan se juttu mitä ihmiset haluavat.
Nopeutettujen videoiden jakamiseen Instagram on kehittänyt uuden Hyperlapse-sovelluksen. Kiinnostava yksityiskohta Hyperlapsessa on se, että Microsoft Research esitteli vastaavankaltaiset videot mahdollistavan alogritmin pari viikkoa sitten – sekin oli nimetty Hyperlapseksi.
Hyperlapse-videoiden kuva päivittyy normaalia tiuhempaan, minkä takia lyhyisiin videopätkiin saadaan mahdutettua tavallista enemmän toimintaa. Videot stabilisoidaan, jottei kuva pääse villiintymään turhan paljoa nopeutuksen takia.
Sovellukseen ei sisälly vintage-suodattimia tai muitakaan krumeluureja, vaan ainoa käyttäjälle tarjottu muuttuja on nopeutus (x1–x12). Videot on mahdollista jakaa joko Facebookissa tai Instagramissa.
Alla olevat videot kuvastanevat selvemmin minkälaisia videoita Hyperlapsella on mahdollista kuvata.
Hyperlapse on saatavilla toistaiseksi vain iOS-laitteille.

Lue myös nämä
Tägit
Instagram Instagram Hyperlapse
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.