Apple on kasvattamassa iPadin jumboluokkaan

Manu Pitkänen
27. elokuuta, 2014 8:00

IPhonen näytön koko on kasvamassa, mutta niin on myös iPadinkin, kertoo Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Apple aikoo julkaista ensi vuoden alussa syksyllä esiteltävien 9,7-tuumaisen iPad Airin ja 7,9-tuumaisen iPad minin rinnalle 12,9 tuuman näytöllä varustetun tabletin.
Noin 13-tuumaisesta "iPad Prosta" on puhuttu jo aiemmin, mutta viime aikoina huhurintamalla on ollut melko hiljaista. Applen on kuitenkin kerrottu kehittäneen iOS:lle niin sanotun split screen -tilan eli mahdollisuuden jakaa näyttöala useammalle sovellukselle samanaikaista käyttöä varten, mikä on melko vahva signaali isompinäyttöisestä ja ammattilaiskäyttöön suunnatusta tabletista.
Näytön jakaminen ja isompi näyttö yhdessä IBM:n kehittämien yrityssovellusten avulla saattaa vihdoin herättää yritysten kiinnostuksen laajalla rintamalla. IPadin myynti on kehittynyt kehnonlaisesti parina viime kvartaalina, mutta yrityksissä sekä julkishallinnossa/koulutuksessa piilee vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.
Bloombergin tietojen mukaan 12,9-tuumainen iPad esiteltäisiin vasta ensi vuoden alussa, joten siitä tuskin kuullaan vielä syksyllä mitään virallista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple IBM iPad Pro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.