Apple-faneille pettymys: iWatch ei tule kauppoihin tänä vuonna

Manu Pitkänen
29. elokuuta, 2014 19:12

Re/coden John Paczkowskin lähteiden mukaan syyskuun 9. päivä julkisuudelle esiteltävä iWatch tulee myyntiin vasta vuoden 2015 alussa. Myöhäinen julkaisuajankohta selittää sen miksi iWatchiin liittyviä komponenttivuotoja ei ole verkossa juurikaan liikkunut.
Yleensä Apple tuo uudet tuotteet muutaman viikon sisällä kauppoihin niiden esittelyn jälkeen, mutta tuotekategorialanseerausten kohdalla useiden viikkojen tai kuukausia kestävä myyntiin tulo ei ole poikkeuksellista Applenkaan tapauksessa. Esimerkiksi iPhone esiteltiin puoli vuotta aiemmin kuin sen myynti aloitettiin. Applen ajatuksena voi olla antaa sovelluskehittäjille aikaa tuoda palveluitaan iWatchille, jotta kuluttajat voisivat astua mahdollisimman "valmiiseen ekosysteemiin". Julkistuksen ja julkaisun välissä Applella on myös aikaa analysoida miten markkinat reagoivat uuteen laitteeseen ja arvioida sen perusteella tuotteen kysyntää.
Paczkowski raportoi aiemmin aivan oikein, että Apple aikoo järjestää julkistustilaisuuden 9. syyskuuta. Hänen tietojen mukaan tilaisuudessa nähtäisiin iWatchin lisäksi 4,7- ja 5,5-tuumaiset iPhonet. Apple on yleensä pitänyt julkistustilaisuutensa San Franciscossa Yerba Buena Centerissä, mutta tällä kertaa pitopaikka on yhtiön päämajan lähellä Flint Centerissä, jossa ensimmäinen Macintosh-tietokone esiteltiin 30 vuotta sitten.
Tilaisuuden puitteita rakentavan työntekijän mukaan kyseessä on yksi hänen uransa (30 vuotta) suurimmista työmaista. Apple rakentaa Flint Centerin ulkopuolelle suurta väliaikaista rakennusta, jonka tarkempaa funktiota ei vielä tiedetä, mutta sen arvellaan olevan hands-on-areena.
Applen verkkopalvelujohtaja Eddy Cue nostatti hypeä kesän alussa luonnehtimalla tämän vuoden tuotemalliston olevan paras 25 vuoteen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.