Nokia tuo HERE-kartat Android-laitteisiin

Manu Pitkänen
29. elokuuta, 2014 13:53

Nokia on kertonut tuovansa HERE-karttapalvelun Samsungin Tizen-pohjaisiin laitteisiin, mukaan lukien vähän aika sitten esiteltyyn Gear S -älykelloon. Samalla Nokia julkisti HERE-karttojen Android-sovelluksen. Beta-vaiheessa oleva sovellus tulee saataville Samsungin Galaxy-laitteisiin Galaxy Apps -sovelluskaupan kautta.
Tähän asti HERE-kartat on pidetty melko vahvasti Windows Phone -ekosysteemin omaisuutena, mutta koska Nokia ei enää kehitä matkapuhelimia, ei sillä ole enää myöskään tarvetta käyttää karttapalveluitaan lyömäaseena ekosysteemien välisessä sodassa.
Nokialla Here-karttojen parissa työskentelevän Pino Bonettin mukaan yhtiön tavoitteena tuoda palvelunsa mahdollisimman suuren käyttäjäkunnan saataville, joten Android-sovellus ei ole jäämässä Samsungin yksinoikeudeksi ja jonakin päivänä sovellus saatetaan nähdä myös Google Playssä. Ilmeisesti HERE on tekemässä myös paluun Applen App Storeen. Android- ja iOS-laajentumisten aikataulua ei ole vielä paljastettu.
Nokian mukaan Samsungin kanssa solmitun lisenssisopimuksen ansiosta HERE-kartat voi ladata Galaxy-puhelimiin ilmaiseksi.
HERE:n Android-sovellus tarjoaa Galaxy-käyttäjille muun muassa offline-navigoinnin. Sovellus tulee saataville samaan aikaan kun Gear S -älykello tulee kauppoihin.


Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Samsung Galaxy -sarja Nokia Here Here Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.