7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella

Manu Pitkänen
30. elokuuta, 2014 18:12

Älypuhelimista on tullut lyhyessä ajassa ihmisten pääasiallinen kamera, jolla ikuistetaan tärkeitä tapahtumia ja jaetaan ohi kiitäviä hetkiä ystävien kanssa. Eikä ihme, sillä puhelimien kamerat ovat jo nyt melko tasokkaita ja monipuolisten ominaisuuksien ansiosta ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Puhelimien kameroiden kyvykkyydestä huolimatta Matti Meikäläiset ottavat kuvia automaattiasetuksilla ja suoraan kohteen etupuolelta. Valokuvaukseen erikoistunut verkkolehti COOPH esittelee uudella videollaan seitsemän niksiä, joiden avulla älypuhelinkuvaajat voivat välttyä perinteisiltä kuvaustavoilta ja tehdä otoksista asteen verran kiinnostavampia.
Videolla näytetään esimerkiksi kuinka kuvaajan liikkumisella panoraamakuvauksen aikana saadaan aikaan "litistymisefekti" ja kuinka vesipisaraa voidaan käyttää apuna makrokuvauksessa. Mikäli ei halua läträtä veden kanssa, niin pysyvämpiä makrolinssiratkaisuja voi etsiä esimerkiksi vanhoista DVD-asemista tai laserosoittimista (tylsempi ja kuvanlaadun kannalta ehkä parempi ratkaisu on ostaa kaupasta tarkoitukseen sopiva makrolinssi).

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone älypuhelin valokuvaus Samsung Galaxy -sarja Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.