Vähän Applea, vähän Microsoftia: Google tekemässä Nexus-tabletilleen näppäimistön

Manu Pitkänen
2. syyskuuta, 2014 8:01

Tablettien näppäimistötelakoiden hehkuttaminen on ollut pääasiassa Microsoftin ja Asuksen heiniä, mutta kööriin on liittymässä myös Google. Android Policen raportoimien tietojen mukaan internetjätti esittelisi HTC:n valmistaman Nexus-tabletin yhteydessä näppäimistöllä varustetun näyttösuojan.
Sivuston tietojen mukaan suoja koostuu käytännössä kahdesta osasta, joista toisessa on varsinainen näppäimistö ja toinen osa on samankaltainen jaokkeinen näyttösuoja kuin Applen Smart Cover. Osien välisestä saumakohdasta näyttäisi löytyvän micro-USB-paikka, jota voi käyttää esimerkiksi suojan sisäisen 450 milliampeeritunnin akun lataamiseen.
Näppäimistö kytkeytyy laitteeseen langattomasti Bluetoothin ja NFC:n avulla, joten suojan sisäinen akku syöttänee virtaa vain näppäimistölle (ei tabletille).
Koko lisävaruste on kooltaan 228 x 320 x 5 mm ja näppäimistöosan koko on 228 x 153 mm (mikä asettaa raamit Nexus-tabletin koolle).
Tablet on tarkoitus kiinnittää näppäimistön päälle kuljetuksen ajaksi. Kirjoituksen aikana tablet otetaan pois, kääritään jaokkeinen näyttösuoja kolmioksi ja tablet sijoitetaan saumakohtaan nojaamaan kolmiotukea vasten.
Nexus-tabletti ja sen suoja esiteltäneen Android L:n julkaistun yhteydessä. Koodinimellä Volantis-tabletista uutisoitiin kesäkuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Google Nexus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.