Nokian HERE-kartat ovat tulossa ilmaisena sovelluksena myös iPhonelle

Manu Pitkänen
3. syyskuuta, 2014 14:30

Nokia ja Samsung kertoivat viime viikolla yhteistyöstä, minkä myötä HERE-kartat tuodaan Galaxy-laitteiden ja Tizen-laitteiden saataville ilmaiseksi. Samsungin laitteet saavat karttapalvelun ensimmäisenä, mutta kuten huomautimme, se on tulossa myös muille Android-laitteille sekä iOS-laitteille.
Nokia ilmoitti HERE-karttojen tulevan Galaxy-laitteille ilmaiseksi Samsungin kanssa solmitun lisenssisopimuksen ansiosta. Toteamus antoi syyn olettaa, että palvelu voisi tulla saataville muille laitteille maksullisena versiona. Näin ei kuitenkaan ole tapahtumassa, sillä Wall Street Journalille puhunut Nokia-pomo Sean Fernback paljasti HERE-karttojen olevan ilmaisia myös iPhonella ja kaikissa Android-laitteissa. Karttoihin ei ole ainakaan vielä tulossa myöskään mainoksia, joilla Google rahoittaa oman karttapalvelunsa kehitystä.
HERE on saanut osakseen paljon kehuja offline-ominaisuuksien ansiosta ja ne ovat tulossa myös Androidille ja iOS:lle. Palvelu oli saatavilla Windows Phone -laitteille jo silloin kun Nokia teki vielä puhelimia. Nokialla ei ole kuitenkaan enää mitään syytä pitää HERE-karttoja Windows Phone -eksklusiivisena.
Wall Street Journalin mukaan sovellukset tulevat saataville tämän vuoden lopulla.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Here Here Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.