Sony julkisti Xperia-huippuälypuhelimet: Xperia Z3 ja Z3 Compact

Manu Pitkänen
3. syyskuuta, 2014 18:26

Sony esitteli tänään omassa lehdistötilaisuudessaan Xperia Z3 -lippulaivapuhelimen sekä kompaktimman tehopakkauksen Xperia Z3 Compactin.
Xperia Z3:sta löytyy 5,2-tuumainen Full HD -näyttö. IPS-paneelin kuvanlaatua on parannettu Sonyn kehittämillä tekniikoilla, kuten TRILUMINOSilla ja X-Realityllä. Alumiinikehysten ja karakaistun lasin sisälle Snapdragon 801 -suoritin, kolme gigatavua keskusmuistia sekä 3100 milliampeeritunnin akku. Koska kyseessä on Sony, on puhelimen kameraan panostettu jälleen paljon. Puhelimesta löytyy Sonyn oma 20,7 megapikselin ja 1/2,3" Exmor RS -kenno, G-optiikka, BIONZ-kuvasignaalipiiri sekä SteadyShot-kuvanvakautustekniikka (ISO herkyyttä voi säätää halutessaan arvoon 12 800 saakka). Etupuolelta löytyy 2,2 megapikselin kamera.
Tuttuun tapaan Xperia Z3 on pölyn- ja vedenkestävä (IP65/68). Puhelimeen lisätyn DSEE HX -tekniikan avulla alhaisen resoluution musiikkitiedostot (MP3, AAC) voidaan skaalata "lähes korkean resoluution laadun tasolle".
Useimmat samat ominaisuudet löytyvät myös Xperia Z3 Compactista. Isoin ero löytyy näytöstä, joka Compact-mallissa on 4,6-tuumainen 720p-paneeli.
Xperia Z3 ja Xperia Z3 Compact tulevat myyntiin Suomessa syksyn aikana. Xperia Z3:n värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, kupari ja hopeanvihreä. Compact saapuu markkinoille mustana, valkoisena, oranssina ja vihreänä.
Alla olevissa kuvissa ylempänä Xperia Z3 ja alempana Z3 Compact.


Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.