Moto-perhe päivittyy: Motorola esitteli uuden X:n ja G:n

Manu Pitkänen
5. syyskuuta, 2014 10:09

Motorola esitteli viime vuonna ison markkinointikampanjan turvin Moto X -lippulaivapuhelimen. Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu puhelimen valtteja oli mahdollisuus kustomoida puhelimen ulkonäköä (Moto Maker) sekä se, että puhelin pistettiin kokoon Yhdysvalloissa. Alkuperäisestä Moto X:stä löytyi myös hands free -puheohjaus. Nyt Motorola on esitellyt seuraajan lippulaivalleen.
Uusi lippulaiva on saanut myös nimekseen Moto X. Sen teknisiin ominaisuuksiin on kiinnitetty enemmän huomiota kuin alkuperäisessä Moto X:ssä. Toisen generaation X:stä löytyy esimerkiksi 5,2 tuuman Full HD -näyttö (AMOLED), 2,5 gigahertsin taajuudella tikittävä Snapdragon 801 -suoritin, kaksi gigatavua keskusmuistia, 13 megapikselin kamera (rengassalamalla, jota ei puhelimissa kovin usein näy) ja neljä taustamelun vaimennukseen suunniteltua mikrofonia. Puhelin tulee saataville 16 ja 32 gigatavun variaatioina.
Ulkoisesti uusi Moto X muistuttaa edeltäjäänsä, mutta reunoihin on ilmestynyt iPhonesta tuttu metallinen antenniratkaisu. Moto Maker -suunnitteluohjelmalla puhelimen kuorimateriaaliksi voi nyt valita muiden vaihtoehtojen lisäksi nahan. Puheohjauksen voi lisäksi aktivoida haluamallaan ilmaisulla ja tiettyjä sovelluksia voi myös aukaista suoraan sanomalla "Play ---".
Moto X tulee saataville tämän kuun aikana valikoiduilla markkina-alueilla. Yhdysvalloissa puhelimella on hintaa ilman liittymäsopimusta 499 dollaria.


Samalla Motorola kertoi alempaan hintaluokkaan suunnitellusta toisen sukupolven Moto G:stä. Puhelimessa on viiden tuuman 720p-näyttö, 1,2 gigahertsin taajuudella toimiva neliydinsuoritin, kahdeksan megapikselin kamera ja eteenpäin osoittavat kaiuttimet. Hintaa sillä on ilman sopimusta 180 dollaria.



Lue myös nämä
Tägit
Motorola Motorola Moto X Motorola Moto X+1 Motorola Moto G
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.