Samsung ei edes häpeä: Toivottavasti Apple julkaisee iWatchin, jotta voimme kopioida sen

Manu Pitkänen
5. syyskuuta, 2014 21:12

Samsung ei edes häpeä myöntää odottavansa Applen iWatchin julkistusta kuin kuuta nousevaa: se toivoo Applen keksivän iWatchilla älykellojen menestyskaavan ja tekevän siitä uuden ison bisneksen, minkä imussa Samsung pääsisi myös apajille. Käytännössä Samsung siis odottaa iWatchia, jotta se voisi kopioida sen (mikäli se osoittautuu menestykseksi).
Reutersille puhuneen Samsungin Euroopan toimintojen johtajan Sunny Leen mukaan "iWatch on se, mitä me haluamme". LG:n kellopuolen johtaja Sung-jin Leen mukaan on selvää, että Applen mukaantulo johtaisi markkinoiden kasvuun. "Kultaryntäys" ei ole vielä käynnissä, mutta iWatchin myötä tilanne voi muuttua.
Android-valmistajilta on tällä viikolla nähty liuta erilaisia älykelloja, jotka ovat edelleen kovin raakilemaisia. Monissa tapauksissa ulkonäössä olisi vielä hiottavaa, eikä ominaisuuksissakaan ole kehumisen varaa. Älykellot eivät tee tällä hetkellä oikein mitään sellaista, mikä ei puhelimella sujuisi paljon luonnikkaammin. Akkukestokin täytyisi saada kuntoon.
Strategy Analyticsin mukaan Samsungilla on tällä hetkellä noin 74 prosentin markkinaosuus. Korealaisyhtiö on pukannut markkinoille tiuhaan tahtiin lähes samanlaisia kelloja ja yrittänyt samalla oppia mitä kuluttajat oikeasti haluavat ("heittänyt spaghettia seinään ja katsonut mikä tarttuu kiinni"). Samsungin markkinaosuuden suuruutta selittää markkinoiden pienuus: markkinoilta ei ole löytynyt vielä älykelloa, jota oikeasti halutaan. Toisen neljänneksen aikana toimitettiin noin miljoona älykelloa, kun älypuhelimia toimitettiin samaan aikaan tuhatkertainen määrä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Älykello Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.