Isomman iPhone 6:n salaisuus: Pystyssä kuin iPhone, mutta vaaka-asennossa kuin iPad

Manu Pitkänen
8. syyskuuta, 2014 8:17

IOS-sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smith on havainnut iOS Simulator -kokeiluissaan, että isomman iPhonen oletetulla näyttötarkkuudella Applen omat järjestelmäsovellukset käyttäytyvät pystyasennossa aivan normaaliin tapaan, mutta vaaka-asennossa käyttöliittymä muuttuu ipadimäiseen landscape-tilaan.
Landscape-tilassa käyttöliittymä jakaantuu kahteen erilliseen paneeliin. Toisesta löytyy käyttöä nopeuttava navigointi ohjelman sisässä ja toisessa näkyy itse pääsisältö. Esimerkiksi yhteystietoja selatessa koko kontaktilista näkyy vasemmalla ja yksilöidyn henkilön tiedot vasemmalla, kun taas kalenteriohjelmassa kuukausinäkymä näkyy vasemmalla ja päiväkohtaiset tiedot oikeanpuoleisessa paneelissa.
5,5-tuumaisen iPhonen näyttö alkaa olla jo niin suuri, että "iPad-optimointien" käyttö puhelimessa on järkevää. On tietysti aina mahdollista, että kyseessä on jokin ohjelmointivirhe, minkä takia iOS Simulator tuottaa landscape-näkymän 16:9-kuvasuhteen näytölle. Steve Troughton-Smith käytti simuloinnissaan 736 x 414 pikselin perusresoluutiota (laitteen näytön resoluutio on 1472 x 828 @ 2x-tilassa tai 2208 x 1242 @ 3x-tilassa). IPadien kuvasuhde on 4:3, joten kyseinen resoluutio tuskin liittyy niihin.
Jää nähtäväksi miten "iPad-sovelluksia" toistava iPhone vaikuttaa esimerkiksi iPad minin myyntilukuihin – sikäli kun sellaista on edes tulossa markkinoille. Apple järjestää julkistustilaisuuden huomenna, jossa sen oletetaan esittelevän 4,7- ja 5,5-tuumaisen iPhonen lisäksi iWatch-älykellon.



Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPad mini Apple iPad Apple iPhone Apple iPad Air iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.