Tässä on Applen Watch – Älykellojen tuleva kuningas?

Manu Pitkänen
9. syyskuuta, 2014 21:00

Applen on huhuttu kehittävän älykelloa helmikuusta 2013 lähtien ja nyt kyseinen projekti on vihdoin esitelty virallisesti maailmalle.
Laite tulee olemaan tärkeä mittari Applelle ja yhtiötä luotsaavalle Tim Cookille, koska sen menestystä tarkkaillaan suurennuslasilla ja sitä käytetään mittarina Applen nykyisestä innovaatiokyvystä. Apple esitteli Steve Jobsin alaisuudessa Macintoshin, iPodin, iPhonen ja iPadin, nyt Cookin odotetaan tuovan markkinoille vastaavanlaisia menestystarinoita.
Neliömäisellä näytöllä varustetun Apple Watchin käyttöliittymän ydin on digitaalinen "vetonuppi", jota pyörittämällä voi rullata ja zoomata. Painamalla kellon reunassa olevaa nuppia käyttäjä pääsee kotinäkymään. Nupin avulla kelloa voi käyttää ilman, että näyttö jää esimerkiksi sormien taakse piiloon. Safiirilla suojatussa kellossa on lisäksi painalluksen voimakkuutta aistiva kosketusnäyttö.
Kellon alapuolella on infrapuna-alueen ja näkyvän valon alueella toimivat LEDit sekä valosensori, joiden avulla laite mittaa käyttäjänsä aktiivisuutta. Kellosta löytyy myös painullusten perusteella toimiva viestintäkanava, jonka avulla voi lähettää tuttavalleen ääniviestejä, emoji-viestejä tai omia sydämenlyöntejä.Facebookkaus ja twiittaaminenkin onnistuu.
Watchilla onnistuu myös monet muut älypuhelimella suoritettavat tehtävät. Esimerkiksi kartat ja Siri toimivat kellossa, lisäksi uusi Apple Pay -mobiilimaksaminen on mahdollista kellon avulla. Handoff-ominaisuuden ansiosta kellolla avatut viestien lukemista voi jatkaa esimerkiksi iPhonella. Watchia voi käyttää Apple TV:n kaukosäätimenä.
Akun lataaminen onnistuu induktiivisella latauksella. Laturi kiinnittyy magneettisesti kellon pohjaan, joten varsinaista näkyvää latausliitäntää kellossa ei ole. Apple ei kertonut Watchin akkukestoa.
Apple Watch vaatii toimiakseen iPhonen (5, 5c, 5s, 6, tai 6 Plus) ja se tulee myyntiin ensi vuoden alussa (hinnat alkaen 349 dollaria). Kello tulee saataville kolmessa eri mallistossa (Watchina, Watch Sportina ja Apple Watch Editionina) sekä kahdessa eri koossa (38 mm ja 42 mm). Rungon valmistusmateriaalina käytetään ruostumatonta terästä, alumiinia sekä 18-karaatin kultaa (punakultana ja keltaisena kultana). Hihnoja on tulossa myös saataville eri materiaaleina, nahkaisina, urheilukäyttöön soveltuvina sekä metallisina.








Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.