Startup-yritys väittää kehittäneensä älypuhelimen, jota ei tarvitse ladata

Juha Tuppi
10. syyskuuta, 2014 14:15

Miltä kuulostaisi älypuhelin, jota ei koskaan tarvitsisi kytkeä seinään tai asettaa latausalustalle akun lataamista varten? Viro-startup väittää tehneensä tieteisfantasiasta todellisuutta.
Viro on toistaiseksi ollut hyvin salamyhkäinen väitetyn keksintönsä suhteen, mutta yrityksen Facebook-sivujen perusteella puhelin hyödyntää kolmea uusiutuvaa energianlähdettä akkunsa lataamiseen. Sen sijaan että Viro paljastaisi nämä energianlähteet, se haastaa asiasta kiinnostuneet selvittämään mysteerin itse sivuilla löytyvien vinkkien perusteella. Sivulla kävijät ovat spekuloineet vaihtoehdoiksi muiden muassa laitteeseen integroitua aurinkopaneelia sekä pietsosähkö- ja/tai lämpösähköilmiön hyödyntämistä, vaikkakin on vaikeaa nähdä, miten mikään näistä vaihtoehdoista mahdollistaisi täydellisen latauksesta luopumisen.
Virtaa laite tulee todella tarvitsemaan: Viron mukaan älypuhelimeen tulee 5,21 tuuman Full HD IPS-näyttö 424 PPI:n pikselitiheydellä ja Gorilla Glass 3 -suojauksella. Lisäksi laitteen luvataan olevan vesitiivis johtuen siitä, ettei se tarvitse kaapeleita. Älypuhelimen prosessoriksi on vihjattu tulevan Qualcommin Snapdragon 810. Laitteesta kerrotaan löytyvän myös 20,7 megapikselin pääkamera sekä kahdeksan megapikselin etukamera selfieitä varten. Käyttöjärjestelmänä toimii Android. Yritys kehuu myös käyttävänsä konfliktivapaita mineraaleja ja kierrätettäviä materiaaleja laitteen valmistuksessa.
Viro kertoi myös laitteensa hyödyntävän GRAM-muistia, joka kytkee grafiikkapiirin ja osan järjestelmäpiiristä pois päältä kun näytöllä on staattinen kuva. Tämän odotetaan vähentävän laitteen energiankulutusta jopa 26 prosenttia.
Liian hyvää ollakseen totta? Siltä vähän tuntuu, mutta Viro lupaa julkistaa laitteensa lokakuun ensimmäinen päivä. Toivotaan, ettei kyseessä ole pelkkä mainospuhe.

Lue myös nämä
Tägit
Android Viro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.