Apple mokasi pahasti iPhone 6:n ennakkomyynnin aloittamisessa

Manu Pitkänen
12. syyskuuta, 2014 13:44

Tiistaina julkistetut iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimet tulivat tänään luvatusti ennakkomyyntiin, mutta myynti alkoi Applen osalta vähemmän mairittelevalla tavalla. Puhelimien ennakkomyynnin alkamisen aikaan yhtiön verkkokauppa oli kiinni ja portit pysyivät suljettuina yli kahden tunnin ajan. Apple olisi voinut valmistautua puhelimiensa ennakkomyyntiin tekemällä tarvittavat muutokset kauppaan jo ennen H-hetkeä.
Puhelimien ennakkotilaamista odottaneet kuluttajat purkivat luonnollisesti raivoaan sosiaalisessa mediassa. Osa kuluttajista päästettiin sisään Applen verkkokauppaan, mutta osalle näytettiin pelkkää "avaamme pian" -huoltoilmoitusta. Muutamat pystyivät tilaamaan puhelimensa Applen mobiilisovelluksen avulla, vaikka kaupan nettisivu olikin säpissä.

I'm not sure I ever worked harder for anything in my life #iphone6 #iPhone6Launch

-- karen buscemi (@KarenBuscemi) 12. syyskuuta 2014

Good thing I woke back up at 3:00AM so that I could stare at this http://t.co/odetv6Wcmg maintenance page #iphone6 #fail

-- Kyle Decot (@kyledecot) 12. syyskuuta 2014


The world's biggest stress test #iphone6 #preorder pic.twitter.com/wqOId5CXnK

-- Harry Ng (@harryworld) 12. syyskuuta 2014


Tilannetta pahensi entisestään se, että operaattoreiden verkkosivut eivät kestäneet kysyntäpiikkiä ja menivät pian juntturaan.
Applen Yhdysvaltojen verkkokaupan mukaan iPhone 6:ta voisi edelleen tilata ilman toimitusviiveitä (eli puhelin tulee saataville 19. syyskuuta), mutta 5,5-tuumaisella näytöllä varustetun iPhone 6 Plussan toimitusajaksi ilmoitetaan 7–10 vuorokautta. Teleoperaattori AT&T:n verkkokaupassa iPhone 6 Plussan toimitusajaksi ilmoitetaan jo 21–28 vuorokautta.
IPhone 6 Plussan heikompi saatavuustilanne voi johtua joko korkeammasta kysynnästä tai vaihtoehtoisesti tuotanto-ongelmista. IPhone 6 ja 6 Plus eroavat toisistaan käytännössä näytön koon, näytön resoluution, akun koon ja kameran optisen kuvanvakauksen perusteella. IPhone 6 Plussassa on myös muutamia käyttöliittymäoptimointeja (kaksipaneelinen käyttöliittymä vaakatasossa ja reachability-ominaisuus, jolla käyttöliittymän saa pudotettua ylhäältä puoleen väliin näyttöä).
Suomessa iPhone 6 ja iPhone 6 Plus tulevat tilattavaksi 26. syyskuuta. Hinnat alkavat 699 ja 799 eurosta, kokovaihtoehtoja on tarjolla 16, 64 ja 128 GB (vanha 32 GB on tiputettu pois).

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.