Kamera piiloon! Apple huijaa kuluttajia iPhone 6:n pressikuvissa

Matti Robinson
16. syyskuuta, 2014 17:50

Apple on tottunut hieman vääristämään totuutta hyväkseen ja monien mielestä pienet valkoiset valheet esimerkiksi puheissa eivät ole pahasta. On kuitenkin erikoista, että totuutta vääristetään kuvamanipulaation avulla ja erityisesti pressikuvissa, jotka leviävät mainosmielessä ympäri maailman, kuten nyt on tapahtunut.
Applen ohuet iPhone 6 ja iPhone 6 Plus -puhelimet ovat jälleen ohuempia kuin edeltäjänsä. Mitat on merkitty speksiluetteloon 6,9 ja 7,1 millimetriksi, kun iPhone 5s:llä paksuutta on 7,6 milliä. Tarkkaavaiset kolleegat ovat kuitenkin huomanneet, että uusissa iPhoneissa kamera työntyy hieman ulos takakuoresta, kuten monella muullakin valmistajalla. Apple on kuitenkin päättänyt osittain poistaa todisteet pullistumasta, kerrotaan The Vergellä.
Applen pressikuvissa sivuprofiili on tasainen, vaikka kameran pitäisi ulota selvästi. Kyseessä ei ole todennäköisesti valolla kikkailu, kuten Applen presentaation aikana (katso GIF-kuva alta), vaan selkeä photoshoppaus. Ilmeisesti Applea nolottaa kameran ulkoneminen sen verran paljon, että se yritetään poistaa kuluttajienkin mielistä.
Nähtäväksi jää mitä Apple tekee väärennetyille pressikuville. Kyseessä on pieni pikkuruinen koroke, joka ei varmasti juuri ketää haittaa ollenkaan, mutta silti selvästi kyseessä on harjaanjohtaminen. Puhelinvertailu.com raportoi, jos tai kun tilanteeseen tulee muutoksia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.