Amazonin uusi Kindle Fire HDX on kevyempi ja halvempi kuin iPad Air

Manu Pitkänen
18. syyskuuta, 2014 8:01

Amazon on päivittänyt tabletmallistoaan lähenevää joulusesonkia ajatellen.
Verkkokauppajätin uutuuksiin kuuluvat erittäin edulliset Fire HD 6- ja HD 7 -tabletit, joista löytyy niiden nimien mukaisesti kuuden ja seitsemän tuuman näytöt. Tablettien tärkein myyntivaltti on niiden hinta, sillä Fire HD 6:n hinnat alkavat 99 dollarista ja HD 7:n hinnat 139 dollarista. Amazon on suunnannut laitteet selvästi lapsiperheille, jotka hakevat mahdollisimman edullista peli- ja videolautaa lasten hypisteltäväksi. Toisaalta yhtiö tarjoaa myös erikseen tableteista "Kids Editionia", johon kuuluu kahden vuoden "huolista vapaa" -takuu.
Fire HD -tableteissa on 1280x800 pikselin näyttö, neliydinsuoritin (1,5 GHz), kahden megapikselin kamera, VGA-etukamera sekä kahdeksan tai 16 gigatavua tallennustilaa. Akussa riittää virtaa yhdellä latauksella ja sekakäytössä noin kahdeksan tuntia. Kummastakaan mallista ei löydy 3G-piiriä.
Vaativampaan käyttöön Amazon esitteli uuden Fire HDX 8.9:n, josta löytyy Qualcommin 2,5 gigahertsin taajuudella toimiva Snapdragon 805 -suoritin, 2560 x 1600 pikselin näyttö, kahdeksan megapikselin kamera, HD-etukamera sekä tuki viidennen sukupolven Wi-Fille (ac) ja Dolby Atmos -tilaäänille. Akkukesto sekakäytössä on 12 tuntia.
Mainoksessaan Amazon asettaa Fire HDX 8.9:n Applen viime vuonna esittelemän iPad Airin haastajaksi. HDX:n sanotaan olevan kevyempi, selvästi edullisempi ja näytöstäkin löytyy enemmän pikseleitä.


Lue myös nämä
Tägit
Amazon Kindle Fire Amazon Kindle Fire HDX
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.