IOS 8 ei aiheuttanut kysyntäryntäystä – Päivitetty hitaammin kuin iOS 7:ään

Manu Pitkänen
19. syyskuuta, 2014 9:26

Mittaustulosten mukaan keskiviikkona jakeluun tulleeseen iOS 8 -käyttöjärjelmään on päivitetty hitaammin kuin edellisiin iOS-käyttöjärjestelmiin.
IOS 8:n päivitysintoa ovat mitanneet useat tahot verkkoliikennemittausten peruusteella omilla menetelmillään, minkä takia iOS 8:n käyttöaste vaihtelee lähteiden mukaan.
Chitikan Pohjois-Amerikkaa koskevan verkkoliikennemittausten mukaan iOS 8 olisi saavuttanut ensimmäisen 24 tunnin aikana vain 7,3 prosentin osuuden kaikesta iOS-verkkoliikenteestä. Vuosi sitten iOS 7 saavutti samassa ajassa 18,2 prosentin osuuden ja iOS 6 14,8 prosentin osuuden.
Mixpanelin mittausten mukaan iOS 8 olisi saavuttanut samassa ajassa noin 16 prosentin osuuden, kun taas vuosi sitten iOS 7 saavutti vuorokaudessa 36 prosentin osuuden.
Hitaammasta päivitystahdista raportoi myös Tapjoy sekä Fiksu.
Tarkkaa syytä ilmiölle kukaan ei osaa vielä tässä vaiheessa antaa, mutta arvioita on kuitenkin heitetty ilmaan. Päivityksen vaatima suuri vapaan tallennustilan määrä on voinut vähentää päivitysinnokkuutta. Voi myös olla, että päivityksen jakelun roll-out-vaihe on ollut tällä kertaa aiempaa pidempi korkeiden liikennepiikkien välttämiseksi. Käyttäjät voivat myös olla varovaisia ja seurata aiheuttaako päivitys jotakin ongelmia, esimerkiksi iPhone 4S:n käyttäjät voivat miettiä haluavatko he uusia ominaisuuksia (joita kaikkia he eivät saa muutoinkaan) suorituskyvyn kustannuksella (tämä ilmiö ei ole toisaalta iOS 8 -spesifinen, vaan koskettanee kaikkia uusia versioita).

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.