HTC tekee paluun tabletteihin: Nexus 9 esitellään pian

Manu Pitkänen
22. syyskuuta, 2014 10:25

Syyskuun alussa Nvidia jätti historiansa ensimmäisen patenttikanteen, jossa Samsungia ja Qualcommia syytettin grafiikkateknologioiden luvattomasta käytöstä. Kanteesta selvisi sekin, että HTC työstää parhaillaan Tegra K1 -pohjaista Nexus 9 -tablettia Googlelle.
Nvidia arvioi kanteessaan, että Nexus 9 -tabletti voidaan julkaista kolmannen kvartaalin aikana. Syyskuuta on kuitenkin enää reilu viikko jäljellä ja luontevampi tilaisuus esitellä uusi tabletti olisi Android L:n julkaisun yhteydessä lokakuussa.
Wall Street Journalin lähteet vahvistivat HTC:n ja Googlen yhteistyön yhdeksäntuumaisen Nexus-tabletin kohdalla. Laitetta on suunniteltu viimeisten kuukausien aikana intensiivisesti ja WSJ:n mukaan HTC:n insinöörit ovat vierailleet vähän väliä Googleplexissä. HTC ei ole tuonut markkinoille tablettia moneen vuoteen ja Microsoftinkin kerrottiin sysänneen yhtiön pois Windows RT -partnereiden joukosta, koska sillä ei ollut tarpeeksi kokemusta tableteista. Nexus 9:n avulla HTC:llä on vihdoin mahdollisuus näyttää kyntensä tablet-kategoriassa.
Tietokonevalmistaja Asuksen tulos kasvoi reippaasti vuonna 2012, kun se onnistui nappaamaan Nexus 7:n kehitysvastuun. Taloudellisiin ongelmiin ajautunut HTC toivoo varmasti samanlaisen ilmiön toistuvan senkin kohdalla.
Huhut koodinimellä Volantis tunnetusta yhdeksäntuumaisesta Nexus-tabletista alkoivat liikkua kesällä.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Nexus Nvidia Tegra K1 Android L Google Nexus 9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.