Helppo kikka: Näin lataat iPhone 6:n akun täyteen nopeammin

Manu Pitkänen
23. syyskuuta, 2014 8:52

iLounge ja MacRumors-foorumin lukijat ovat löytäneet helpon kikan, jolla uusien iPhone 6 -puhelimien akut saa ladattua täyteen tavallista nopeammin. Latauksen nopeuttamiseksi voi käyttää Applen ensisijaisesti iPadeille tarkoittamaa 12 watin laturia, josta puhelin ottaa vastaan 2,1 ampeerin virtaa.
Applen verkkosivujen mukaan laturi on yhteensopiva kaikkien iPhone-mallien kanssa, joten sen käyttö on myös täysin turvallista iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan kanssa. Uudet iPhonet määritelty tehtaalla niin, että se voi ottaa vastaa maksimissaan 2,1 ampeerin virtaa. Viime vuonna esitellyn iPhone 5s:n maksimilatausvirraksi taas on määritelty yksi ampeeri, joten puhelin ei myöskään ota sen enempää virtaa vastaan vaikka käyttäisikin 12 watin laturia.
IPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan mukana toimitetaan pienempi viiden watin laturi, mikä rajoittaa latausnopeutta. IPhone 6 Plussassa on noin kaksi kertaa suurempi akku kuin iPhone 5s:ssä, joten iPhone 6 Plussan lataaminen täyteen samalla viiden watin laturilla on selvästi hitaampaa kuin iPhone 5s:n.
Jos omistat jo iPadin ja haluat nopeuttaa uusien iPhonien latausta, niin kannattaa käyttää iPadin laturia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 8 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.