iOS 8 ladattu jo 46 prosenttiin Applen mobiililaitteista

Manu Pitkänen
23. syyskuuta, 2014 12:58

Viime viikon keskiviikkona jakeluun tullut iOS 8 -käyttöjärjestelmä on löytänyt tiensä 46 prosenttiin Applen mobiililaitteista App Storen kautta kerättyjen tietojen mukaan. IOS 7:n osuus on tipahtanut yli 90 prosentista 49 prosenttiin ja vanhempaa käyttöjärjestelmäversiota käyttää noin viisi prosenttia laitteista.
Mittaustulos on sunnuntailta eli tilastoihin ovat ehtineet viikonloppuna myydyt noin 10 miljoonaa iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelinta, joissa iOS 8 on valmiiksi asennettuna. Vuosi sitten Apple raportoi noin 200 miljoonan käyttäjän siirtyneen iOS 7:n pariin ja Chitikan mukaan viikossa käyttöjärjestelmä löytyi noin joka toisesta laitteesta. Lokakuussa iOS 7:n käyttöaste oli Applen tilastojen mukaan 64 prosenttia.
Viime viikolla Applen asiakkaiden kerrottiin siirtyneen hitaammin iOS 8:n pariin kuin aiempien iOS-päivitysten kohdalla. Isommassa kuvassa tällä ei näytä olleen kovin suurta merkitystä.
Crittercism kertoi tänään, että sovellukset kaatuvat iOS 8:ssa noin 78 prosenttia herkemmin kuin iOS 7.1:ssä (kaatumisaste: 3,56 % vs. 2 %). Tämä on aika luonnollista, koska käyttöjärjestelmän julkinen versio on vasta viikon vanha eikä kehittäjät tai Apple ole välttämättä ehtineet hioa ohjelmistojaan täysin kuntoon. IOS 8:n sisälsi paljon sovelluskehittäjille suunnattuja rajapintoja, joiden hyödyntäminen voi myös vaatia hieman opettelua. Kaatumisaste on korkea erityisesti vanhemmissa iPhoneissa (iPhone 5s, 5c, 5 ja 4s), mutta uusissa iPhone 6:ssa ja iPhone 6 Plussassa aste on alle yhden prosentin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPad mini Apple iPhone Apple iPad Air iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.