Jotkut uudet iPhonet ovat vääntyneet mutkalle taskussa

Manu Pitkänen
23. syyskuuta, 2014 19:25

Muutamat iPhone 6 tai iPhone 6 Plussan omistajat ovat raportoineet puhelimien ennalta-arvaamattomasta "ominaisuudesta": ne vääntyvät mutkalle taskussa. Vääntyneistä puhelimista on raportoitu ainakin Macbidouille- ja MacRumors-verkkosivustoilla. Ongelman laajuudesta on vielä mahdotonta sanoa mitään.
Vaikka kyseiset iPhonet ovat toistaiseksi Applen historian ohuimmat puhelimet, ei se välttämättä selitä, miksi ne pääsevät vääntymääntaskussa, jossa niihin ei pitäisi kohdistua mitenkään mahdottoman suuria voimiakaan. Raportoidut tapaukset voivat johtua metallisten kuorten laatuongelmista, sillä vastaavanlaista vääntyilyä tapahtui iPhone 5s:n ja iPhone 5:n kohdalla.
Toisistaan riippumattomien raporttien perusteella puhelimien omistajien oma huolimattomuus ei ole välttämättä syynä.
Bloomberg raportoi syyskuun alussa Applen tutkivan tarkasti ensimmäisissä iPhoneissa havaitut ongelmat erikseen kootun EFFA-insinööritiimin (early field failure analysis) avulla. Jo 1990-luvulta lähtien käytössä olleen EFFA-mallin avulla varmistetaan, ettei alkuvaiheen kangerteluista koidu ison kokoluokan skandaalia ja laitteiden vetoa pois markkinoilta. Jää nähtäväksi reagoiko EFFA mitenkään vääntymisongelmaan.


Kuva: hanzoh, MacRumors

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone bendgate
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.