Näin Samsungin Galaxy S5 muuttuu: Android L tuo parannuksia käyttöliittymään

Manu Pitkänen
3. lokakuuta, 2014 11:56

Android L:n julkaisu lähestyy päivä päivältä ja laitevalmistajat testaavat parhaillaan käyttöjärjestelmäpäivityksen yhtensopivuutta laitteidensa kanssa. Uusi Android on saapumassa muun muassa Galaxy S5:lle.
Android L:n keskiössä on uusi Material Design -suunnittelumalli, mikä on pakottanut Samsungin uudistamaan Galaxy-puhelimissa käytettävää TouchWiz-käyttöliittymää. TouchWiziin tehtyjä muutoksia on hankala kuvailla tiivistetysti sanoin, mutta onneksi uuteen TouchWiziin käsiksi päässyt SamMobile on tehnyt siitä lyhyen esittelyvideon. Video löytyy jutun lopusta.
Android L:n myötä Galaxy S5:n lukitusnäkymässä näkyy tuoreimmat ilmoitukset (TouchWiz rajoittaa määrän kahteen). Käyttöjärjestelmä sisältää myös niin sanotut heads up -ilmoitukset, jotka kertovat tuoreista tapahtumista keskeyttämättä kuitenkaan käynnissä olevaa tehtävää. Android L sisältää myös tuen ART-ympäristölle, 64-bittisille suorittimille sekä niin sanotun Project Voltan, jonka tavoitteena on järkevöittää tehtävien suorittamista ja hankkia tätä kautta pidennystä akkukestoon.
Millaisia ajatuksia Material Designilla höystetty TouchWiz herättää? Onko Samsung mennyt parempaan vai huonompaan suuntaan?

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja TouchWiz Samsung Galaxy S5 Android L
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.