Retropelaaja: Varo tulevaa iOS 8.1 -päivitystä

Manu Pitkänen
9. lokakuuta, 2014 13:16

IPhone-retropelaajapiirit odottavat pelonsekaisin tuntein iOS 8.1 -päivityksen julkaisua. Apple aikoo nimittäin korjata sen myötä niin sanotun Date Trick -porsaanreiän. Tähän asti porsaanreikä on mahdollistanut App Storeen kelpaamattomien emulaattoreiden ja retropelien asentamisen jailbreikkaamattomiin iOS-laitteisiin.
Mikäli iOS 8.1:n beta-versioissa oleva korjaus saapuu päivityksen viimeisteltyyn versioon, ei puhelimeen pysty asentamaan helposti enää esimerkiksi GBA4iOS 2.0 -emulaattoria. Date Trick on ollut emulaattoriyhteisön kantava voima viime aikoina ja sen korjaamisen pelätään tarkoittavan yhteisön kuihtumista.
Date Trickissä on käytännössä kyse siitä, että laitteen päivämäärää väännetään menneisyyteen ja ladataan sen jälkeen Safarin kautta halutut pelit puhelimeen.
GBA4iOS 2.0:n testaaja Dario Sepulveda ei kuitenkaan kanna kaunaa Applea kohtaan ja ymmärtää hyvin miksi yhtiö on päättänyt lopulta korjata aukon. Hän oikeastaan ihmettelee, miksi Apple on mahdollistanut hyväksymättömän koodin suorittamisen sen laitteissa näinkin kauan. Pelien oikeudenomistajat olisivat todennäköisesti toivoneet Applen reagoivan asiaan jo paljon aiemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS Apple iPad mini Apple iPad Apple iPad Air iOS 8 GBA4iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.