Lumia 1020:sta on moneksi – vaikkapa robottiteleskoopiksi

Juha Tuppi
10. lokakuuta, 2014 13:20

Tuore tee-se-itse-tempaus osoittaa, että Lumia 1020:n kanssa voit tavoitella tähtiä taivaalta.
Microsoft kertoi Nokia Conversations -blogissa avaruusvirasto OSA:n (Open Space Agency) työntekijän James Parrin uudesta projektista. Parr unelmoi omasta tähtiobservatoriosta takapihallaan ja päätti kyhätä itse robotisoidun teleskoopin. Laite sai nimekseen Ultrascope ja se hyödyntää Nokia Lumia 1020:n 41 megapikselin kameraa ammattilaistasoisten kuvien ottamiseen tähtitaivaasta.
Arduino-alustaan pohjautuva teleskooppi on koottuna noin metrin korkuinen ja 65 senttimetriä leveä jalustaltaan. Laite kytketään kannettavaan tietokoneeseen, jonka avulla se määrittää kansainvälisen avaruusaseman sijainnin taivaalla ja asemoi teleskoopin automaattisesti oikein. Tämän jälkeen teleskooppi on valmis kuvaukseen, jonka tulokset siirtyvät pilveen jälkikäsittelyä varten.

Introducing: the 3D printed #Lumia powered Ultrascope http://t.co/E4wJ6A8mJy #MakeItHappen pic.twitter.com/wFOnOZPFaj

-- Nokia (@nokia) 9. lokakuuta 2014

Mikä parasta, Parr valmisti teleskoopin osat 3D-printterillä ja lupaa julkaista betatestauksen jälkeen osien kaavat, joten periaatteessa kuka tahansa, jolla on hieman teknistä osaamista ja 3D-tulostin käytössään, kykenee rakentamaan Ultrascopen itselleen. Parr on myös ryhtynyt yhteistyöhön Microsoftin kanssa kehittääkseen Lumia 1020:lle ohjelmistoa teleskooppia varten.


Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Nokia Conversations Windows Phone Nokia Lumia Arduino OSA James Parr Ultrascope
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.