Tässä se on: Google esitteli Nexus 6:n

Manu Pitkänen
15. lokakuuta, 2014 19:09

Google on laajentanut tänään Nexus-mallistoaan puhlettikategoriaan Motorolan kehittämän Nexus 6 -älypuhelimen myötä. 5,96-tuumaisella näytöllä varustettu Nexus 6 on Googlen toistaiseksi suurin puhelin.
Kuten ennakkoon jo osattiin odottaan, Nexus 6:n näyttö ei ole ainoastaan iso, vaan se on myös äärimmäisen tarkka. Resoluutio kohoaa samoille lukemille LG:n G3:n sekä Samsungin Galaxy Note 4 -älypuhelimien kanssa eli 2560x1440 pikseliin. Ensimmäisestä Motorolan valmistamasta Nexus-puhelimesta löytyy optisella kuvanvakaimella höystetty 13 megapikselin kamera (f/2,0) sekä eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet. Kameralla voi kuvata halutessaan 4K-videota (30 FPS). Nexus 6:n Android Lollipop -käyttöjärjestelmää pyörittää 2,7 gigahertsin kellotaajuudella toimiva Snapdragon 805 -suoritin.
Motorola-vaikute näkyy puhelimessa erittäin helposti, eikä sitä ole yritetty varsinaisesti peitelläkään. Nexus 6 on käytännössä oikeastaan teknisesti kohennettu versio kesällä julkistetusta Moto X:stä.
Nexus 6:n ennakkomyynti alkaa Yhdysvalloissa 29. lokakuuta ja asiakkaiden käsiin se saapuu marraskuussa. Hinnat alkavat 649 dollarista. Saataville tulee 32 ja 64 gigatavun muistilla varustetut mallit (kaksi värivaihtoehtoa: Midnight Blue ja Cloud White).



Lue myös nämä
Tägit
Motorola Android Android L Google Nexus 6 Android Lollipop
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.