Apple toteuttamassa operaattoreiden kauhun: Sisäinen SIM-kortti

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2014 9:08

Vuonna 2010 Applen huhuttiin kehittävän iPhoneihin sisäänrakennettua SIM-korttia, minkä avulla puhelimen käyttäjät voisivat vaihdella tilanteen ja halujen mukaan operaattorista toiseen sekä liittymätyypistä toiseen. Nyt tällainen mahdollisuus on tullut, mutta ei iPhoneen, vaan uuteen iPad Air 2:een.
Eurooppalaisten operaattoreiden piirissä tällainen liittymäshoppailu sai hyvin jäätävän vastaanoton vuonna 2010 ja operaattorit uhkasivat vastaiskuna luopua kokonaan iPhonen tukimaksuista. Neljän vuoden hiljaiselon jälkeen Apple on kuitenkin päättänyt edetä suunnitelmissaan uuden iPadin kautta. Sisäinen SIM-kortti löytyy kuitenkin toistaiseksi vain Yhdysvalloissa ja Britanniassa myytävistä iPad Air 2:sta (cellular). Toiminto vaatii myös tuen operaattoreiden puolelta, tällä hetkellä mukana ovat AT&T, T-Mobile, Sprint sekä EE.
Apple ei esitellyt ratkaisua eilisessä lehdistötilaisuudessa, joten yhtiö ei selvästikään halua pitää sitä isona uutena ominaisuutena, vaan siihen suhtaudutaan jonkinlaisena päänavauksena. Maininta on ominaisuudesta on piilotettu iPad Air 2:n langattomista yhteyksistä kertovan sivun loppuun.
Sisäisen SIM-kortin on tarkoitus mahdollistaa lyhytkestoiset liittymävaihdot, minkä lisäksi se tekee SIM-korttien vaihtamisesta tarpeetonta. Esimerkiksi matkustellessa iPadin liittymän voi vaihtaa paikalliseen ja mahdollisesti huomattavasti edullisempaan liittymään. Jää nähtäväksi millaisella aikataululla ominaisuus aiotaan tuoda iPhoneihin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple mobiililaajakaista iOS tabletit SIM-kortti nano-SIM Apple iPad mobiilidata operaattorit iOS 8 Apple iPad Air 2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.