Gmail ei enää riitä? Google julkaisi uuden sähköpostisovelluksen

Manu Pitkänen
23. lokakuuta, 2014 10:24

Mitä tulee kun yhdistää Google Now'n ja Gmailin toisiinsa? Googlen Gmail-tiimin näkemyksen mukaan se on ajanhallinnassa auttava sähköpostisovellus Inbox, jonka internetjätti on nyt esitellyt.
Erityisesti mobiilikäyttöön suunniteltu Inbox ei ole vielä kaikkien saatavilla ja sen käyttäjäksi pääsee vain kutsusta. Kutsua voi pyytää lähettämällä Gmailiin rekisteröidyn sähköpostin kautta viestin osoitteeseen inbox@google.com. Inbox-sovellus on saatavilla Androidille ja iOS:lle, mutta palvelua voi käyttää myös verkkoselaimen kautta (vain Chromella, sähköposti pitää aktivoida puhelimeen ladatun sovelluksen kautta).
Inbox mahdollistaa samankaltaisten viestien organisoinnin kokonaisuusryhmiksi, jotteivät useat erilliset viestit sotke turhaan muuta viestinäkymää. Viestejä voi niputtaa esimerkiksi tarjous-, ostokset- ja matkailu-ryhmiin, mutta omia nippuja voi myös tehdä itse (ominaisuus on Gmailissa käytetyn välilehtiryhmittelyn perillinen). Lisäksi Google analysoi viesteistä tärkeimmät tiedot ja esittää ne heti viestin otsikon yhteydessä, joten sähköpostia ei välttämättä aina tarvitse edes aukaista.
Varsinainen ydin Inboxissa on sähköpostisovelluksen yhdistäminen ajanhallintaan. Sovelluksen avulla voi tehdä muistilistoja sekä luoda muistutuksia tärkeistä sähköposteista tiettyyn aikaan tai kun käyttäjä saapuu ennalta määritettyyn paikkaan. Vastaavanlaiset muistutukset ovat mahdollisia jo esimerkiksi Mailbox- ja Acompli-sovelluksissa.


Lue myös nämä
Tägit
Google sähköposti Gmail iOS 8 Android Gmail Inbox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.