Jollan odotettu Uitukka-päivitys toi merkittävän uudistuksen

Sami Koivunen
26. lokakuuta, 2014 21:56

Jolla on odotettua pidemmän ajan jälkeen julkaissut uuden ohjelmistopäivityksen Sailfish-käyttöjärjestelmään. Uitukaksi nimetty päivitys tuo mukanaan siirtymisen Qt 5.2 -kehitysympäristöön.
Sailfishin yhdeksäs päivitys on Jolla-käyttäjille vapaaehtoinen. Ladatakseen noin 300 megatavun kokoisen päivityspaketin tulee Jollalle lähettää sähköpostia Jollan tiedotteesta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Jos laitteen päivittää Uitukka-versoon, voi laite toimia ajoittain hitaasti tai jopa kaatua RAM-muistin puutteen takia. Uitukan asennuksen jälkeen laitteeseen ei voi lisäksi palauttaa aikaisempia käyttöjärjestelmäversioita.
Uitukka tuo Jollalle useita uusia ominaisuuksia parantaen myös olemassa olevaa käyttöliittymää. Merkittävimpänä uudistuksena Jolla siirtyi käyttämään Qt 5.2 -kehitysympäristöä, mikä oli myös syy päivityksen viivästymiselle. Uitukassa on päivitetty myös mm. karttasovellusta, sähköpostisovellusta, mediasoitinta ja selainmoottoria. Päivityksille ominaiseen tyyliin Uitukasta löytyy lisäksi vaikuttava lista bugikorjauksia ja pienempiä parannuksia.

Lue myös nämä
Tägit
Jolla mobiilikäyttöjärjestelmä Sailfish
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.