Galaxy Note 4 jää Applen kookkaampien iPhonien varjoon Koreassakin

Manu Pitkänen
27. lokakuuta, 2014 12:13

Apple tuntuu iskeneen hakkunsa isoon kultasuoneen iPhone 6:lla ja iPhone 6 Plusssalla. Apple on rikkonut omia myyntiennätyksiään eri mittareilla ja yhtiö tekee hartiavoimin töitä saadakseen markkinoille tarpeeksi paljon puhelimia kaikille tarvitseville. Isommat iPhonet käyvät hyvin kaupaksi myös Samsungin kotimaassa, jossa niiden ennakkotilaukset alkoivat perjantaina.
Wall Street Journalin mukaan eteläkorealaiset ovat ennakkotilanneet uusia iPhone-malleja yli 100 000 kappaletta. Teleoperaattori KT sai ennakkotilauksia noin 10 000 kappaletta ensimmäisen minuutin aikana ja puolessa tunnissa tilausten määrä kohosi 50 000 kappaleeseen. IPhonen tänä vuonna valikoimiinsa ottaneen LG Uplus otti ennakkotilauksia vastaan 20 minuutissa yhteensä 20 000 puhelimen. Maan suurin teleoperaattori SK Telecom ei halunnut kommentoida tarkkoja myyntimääriä, mutta ensimmäinen ja toinen ennakkotilauserä on myyty loppuun – kolmannen erän myynti aloitettiin tänään.
Syyskuussa Etelä-Koreaan saapuneen Galaxy Note 4:n arvellaan myyneen vastaavassa ajassa 30 000 kappaletta. Myyntimäärien vertailu ei ole kuitenkaan täysin reilua, koska Applen lukuihin sisältyvät molemmat mallit. Applen uutuudet kiinnostavat kuitenkin selvästi Etelä-Koreassa ja yhtiöllä on nyt hyvät eväät napsia markkinaosuuksia muilta valmistajilta. Etelä-Korean suurimmat puhelinmerkit ovat Counterpoint Researchin mukaan Samsung (63 %), LG (22 %), Pantech (7 %) ja Apple (6 %).
Etelä-Koreassa syys-lokakuussa tehdyn kyselytutkimuksen vastaajista 76 prosenttia ostaisi mieluummin iPhone 6 Plussan kuin Samsungin Galaxy Note 4:n (vastaajia 437 kappaletta).

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android iOS Apple iPhone iOS 8 Samsung Galaxy Note 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.