Jolla-käyttäjien unelma toteutusvalmiina: Fyysinen QWERTY-näppäimistökuori

Manu Pitkänen
29. lokakuuta, 2014 12:42

Hollantilainen Dirk van Leersum kokoaa parhaillaan Kickstarter-rahoitushanketta toteuttaakseen – jos ei kaikkien, niin monien – Jolla-puhelimien omistajien suurimman haaveen, eli QWERTY-näppäimistöllisen Other Half -kuoren.
Van Leersum on saattanut tulla Jolla-faneille tutuksi jo aiemmista Other Half -projekteista. Hän on kehittänyt esimerkiksi taustavalaistuksella sekä aurinkopaneelilla varustetut kuoret. Vuosi sitten hän aloitti pienempimuotoisen QWERTY-hankkeen, jossa rakennettiin rajoitettu erä (sata kappaletta) fyysisiä näppäimistökuoria Jollaan. QWERTY-kokeilun vastaanotto oli ilmeisesti sen verran hyvä, että hän haluaisi nyt tehdä Jollan omistajille parannetun näppäimistön isommassa mittakaavassa.
Kickstarteriin luodun hankekuvauksen perusteella kuoria voitaisiin valmistaa erilaisilla näppäinasetteluilla ja kirjaisimilla (QWERTY, skandinaavinen, kyrillinen jne.). Näppäimistöön on suunnitteilla myös taustavalaistus, joten kirjoittamisen ei tarvitse loppua vaikka huone pimenisi. Suomalaista vaikutelmaa antaa Lastucasen puiset kuoret.
TOHKBD:ksi (The Other Half Keyboard) nimetyssä näppäimistössä ei käytetä lainkaan saranointia, vaan näppäimet kiinnittyvät puhelimeen magneettien avulla. Julkaistun ravisteluvideon perusteella kuorissa ei käytetä mitään halpoja jääkaappimagneetteja, vaan puhelin pysyy heiluttelusta huolimatta kiinni näppäimistössä.
Mikäli sinusta löytyy tee-se-itse-miehen tai -naisen vikaa, niin koottavan näppäimistön voi hankkia itselleen projektin kautta 60 eurolla. Valmiiksi koottuja näppäimistöjä on myynnissä edullisimmillaan sadalla eurolla. Kickstarter-rahoitus ei ole vielä käynnistynyt.


Lue myös nämä
Tägit
näppäimistö QWERTY Jolla Sailfish mekaaninen näppäimistö Other Half Jolla-näppäimistö
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.