Microsoft yrittää ihollesi: Esitteli Band-rannekkeen ja Health-alustan

Manu Pitkänen
30. lokakuuta, 2014 8:50

Alkukesästä teknologiauutisointia hallitsi voimakkaasti erilaiset terveyden ja liikunnan seuraamiseen liittyvät julkistukset, kun Samsung, Apple ja Google esittelivät kukin oman terveysdatan säilöntään suunnitellun alustan. Vaikutti vain ajan kysymykseltä, että koska samanlainen julkaisu nähdään Microsoftilta – nyt sellainen on tullut.
Windows-kehittäjän uusi terveysalusta on saanut nimekseen Microsoft Healthin. Se toimii kaikilla suuremmilla älypuhelinalustoilla sovelluskaupoista ladattavan sovelluksen kautta (Android, iOS ja Windows Phone). Windows Phonelle aiemmin julkaistu MSN Terveys ja fitness -sovellus ei ilmeisesti ainakaan vielä tue Microsoft Healthia.
Microsoft Healthin ideana ei ole toimia pelkästään tietosiilona, jonne käyttäjä suoltaa päivittäin laittamalla rannekkeen käteen ja liikkumalla. Ohjelmistojätti on rakentanut alustaan Intelligence Engineksi kutsutun analytiikan, joka analysoi tuotettua dataa ja yrittää asettaa sitä kontekstiin muun datan avulla. Analytiikka voi esimerkiksi tehdä esimerkiksi päätelmiä onko työaikatauluilla (merkitty kalenteriin) vaikutusta unen laatuun tai miten aamupala vaikuttaa jaksamiseen.


Microsoft esitteli tänään myös 199 dollaria maksavan Microsoft Band -aktiivisuusrannekkeen, jonka sisältämien kymmenen sensorin avulla tuotetaan dataa Health-pilvipalveluun. Ranneke mittaa pulssia, kaloreiden kulutusta ja unta. Ranneke ilmoittaa puheluista, sähköposteista, tekstiviesteistä ja sosiaaliseen mediaan saapuneista päivityksistä. Microsoft Band on saatavilla rajoitetusti Yhdysvalloissa Microsoftin omien myyntikanavien kautta.
Healthin käyttö ei kuitenkaan vaadi Microsoftin valmistaman rannekkeen tai sovelluksen käyttöä, vaan palvelun rajapinta on avoin kaikille kehittäjille. Palvelu toimii esimerkiksi Jawbonen Up-rannekkeella. Microsoft Healthin muita yhteistyökumppaneita ovat MapMyFitness, MyFitnessPal ja RunKeeper. Seuraavana tavoitteena ohjelmistojätillä on hyödyntää Healthin kautta kerättyä tietoa HealthVaultissa, jonka kautta lääkärit pääsevät terveysdataan käsiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Microsoft Android Wear HealthKit Google Fit Apple Watch Microsoft Band Microsoft Health
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.