Miniopas: Näin paritat PlayStation-peliohjaimen Xperia Z3 -laitteen kanssa

Juha Tuppi
31. lokakuuta, 2014 16:31

Toivoisitko parempia kontrolleja Sony Xperia Z3 -laitteellasi pelaamiisi peleihin? Löytyykö sinulta myös PlayStation 3 tai 4 -pelikonsoli? Mikäli vastasit kyllä, ongelmaan on helppo ratkaisu: Xperia Z3 -laitteista löytyy nimittäin sisäänrakennettu tuki DualShock 3- ja DualShock 4 -ohjaimille.
Helpoiten laiteparin muodostaminen onnistuu PlayStation 4 -pelikonsolin DualShock 4 -peliohjaimella, joka käyttää avointa Bluetooth-yhteyttä laiteparin muodostamiseen, etkä näin ollen tarvitse ylimääräisiä kaapeleita toimenpiteeseen. PlayStation 3:n peliohjain on sen sijaan hieman mutkikkaampi tapaus: laiteparin muodostamisen aloitus vaatii lisävarusteeksi USB-kaapelisovittimen, joka ei kuulu Sonyn laitteiden pakkaussisältöön.

On-The-Go-tuella varustettu USB-kaapelisovitin.
Kyseessä oleva sovitin on microUSB-urosliittimellä ja USB-naarasliittimellä varustettu OTG-kaapeli, jollaisia saa elektroniikkaliikkeistä alle kympillä ja netistä epäilemättä vielä halvemmalla. Muita toimenpiteeseen vaadittavia laitteita ovat tietysti Sony Xperia Z3 -laite, PlayStationin mukana tullut peliohjaimen lataukseen käytettävä USB-kaapeli sekä itse DualShock-peliohjain.
Aloita laiteparin muodostaminen avaamalla Xperia Z3 -laitteen Asetukset-valikko. Valitse valikosta Xperia-yhteydet, jonka alta löytyy DUALSHOCK 3/DUALSHOCK 4 -vaihtoehto. Napauta sitä, ja valitse sitten käyttämäsi peliohjain. Tässä vaiheessa ohjaustoiminto pyytää sinua kytkemään peliohjaimen Xperia Z3 -laitteeseesi. DualShock 4 -peliohjaimen kanssa riittää, että käynnistät laitteen ja muodostat laiteparin Bluetoothin välityksellä, mutta PlayStation 3:n peliohjaimen kanssa tarvitset edellä mainittuja kaapeleita.

Mikäli olet siis parittamassa DualShock 3 -peliohjainta, tökkää nyt OTG-kaapelin microUSB-pää Xperia Z3 -laitteesi microUSB-porttiin ja liitä peliohjain OTG-kaapelin jatkoksi peliohjaimen USB-kaapelilla. Aktivoi sitten peliohjain PS-painikkeella, jolloin Xperia Z3 -laite tunnistaa peliohjaimen ja käynnistää Bluetooth-yhteyden. Paina Valmis-painiketta ja irroita johdot: voit nyt käyttää DualShock 3 -peliohjaintasi langattomasti mobiililaitteesi kontrolloimiseen! Kaikki Android-pelit eivät välttämättä tue PlayStationin peliohjaimia, mutta yleisesti ottaen pelit, joiden tiedoissa mainitaan tuki peliohjaimille, toimivat myös DualShock-ohjaimien kanssa.
Maininnan arvoinen on myös Sonyn PS4 Remote Play -sovellus, joka julkaistiin pari päivää sitten: jos sinulta löytyy PlayStation 4, etkä ole vielä testannut etäpelaamista Xperia Z3 -laitteellasi, kannattaa piipahtaa mitä pikimmiten Google Play -sovelluskaupassa!
Huomaathan myös, että paritettuasi DualShock-ohjaimen Xperia Z3 -laitteen kanssa ohjain ei enää ole paritettuna PlayStation-konsoliisi. Jos haluat käyttää ohjainta taas konsolin kanssa, sinun tulee kytkeä se USB-kaapelilla konsoliin ja muodostaa laitepari uudelleen. Tämä tietysti vuorostaan purkaa parituksen Xperia Z3 -laitteen kanssa.
Haluaisitko käyttää DualShock-peliohjainta Android-peliesi pelaamiseen, mutta et ole päivittänyt vielä Xperia Z2 -laitettasi uuteen Xperiaan? Ei huolta, Sony Xperia Z2 -laitteista löytyy myös tuki PS3:n peliohjaimelle, ja niiden parittaminen tapahtuu niin ikään yllä kuvatulla tavalla.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Sony Android opas Sony PlayStation 4 DualShock 4 Dualshock 3 Sony Xperia Z2 Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Remote Play Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.