Ensikokemukset Apple iPhone 6:sta: "taustalla piilee ongelma"

Matti Robinson
3. marraskuuta, 2014 15:16

Puhelinvertailun testipenkkiin saapui vuoden odotetuin puhelin. Tänä vuonna Apple esitteli iPhone-puhelimia kaksin kappalein, jotka ovat lukuun ottamatta kokoa (ja siten näyttöä) sekä muutamia ominaisuuksia lukuunottamatta kovasti samanlaiset. Tässä ensikokemuksissa kohteena on perusversio iPhone 6, mutta monilta osin laitteisiin pätee samat teesit.
Uusi iPhone uudistaa pitkästä aikaa malliston ulkoasun täysin. Ulkoisesti tarkasteltuna suurin muutos on koko, joka on kasvanut uuden suuremman näytön takia. Vaikka ulkonäössä on paljon samaa edeltäjään, niin kädessä laite tuntuu aivan erilaiselta.
Suurin muutos on laitteen ns. pehmentäminen, joka tarkoittaa tässä tapauksessa terävien reunojen poistamista. Laitteen jokainen kulma on pyöristetty, joka on täyskäännös edeltäjästä. Muutos on merkittävämpi kuin ensi alkuun ajatteleekaan.
Pehmentäminen on tehnyt iPhonesta enemmän ensimmäisen sukupolven laitteen kaltaisen. Se tuntuu kädessä lämpimämmältä ja kenties helpommin lähestyttävältä, mutta taustalla piilee ongelma.
Tuntuman ongelma on, ettei käsi löydä tarttumapintaa pyöreistä pinnoista. Niin napit, etulasin reunat kuin kaikki laitteen kulmat ja reunat on pyöreitä. Lisäksi laadukkaat materiaalit tarkoittavat tässä tapauksessa liukkaita materiaaleja.
Laitteen käteensopivuudesta voi olla montaa mieltä, lähinnä riippuen käden koosta. On kuitenkin selvää, ettei laite ole yhtä helppo käyttää yhdellä kädellä kuin edeltäjänsä. Jotta muutos ei olisi niin vaikeasti omaksuttava, on virtanäppäin siiretty alemmas oikealle reunalle.
Laite toimii pikaisen tutustumisen perusteella kuin vain iPhonen olettaa toimivan. Applen uutukainen on nopea ja tarkka. Näyttö on kerrassaan loistava (vaikka häviääkin resoluutiossa monelle) ja lähempänä lasin pintaa kuin ennen.
Kamera toimii erinomaisesti. Se ottaa kuvat erittäin nopeasti ja tuottaa tasaista jälkeä. Mikä tärkeintä, kameraa on miellyttävä käyttää, vaikka asetukset eivät ole monipuolisimmasta päästä. Kuten aiemminkin, kuvien muokkaaminen on tehty helpoksi.
Ensikokemukset ovat iPhone 6:sta pääosin positiiviset. Ongelmakohtina voi pitää liukkautta ja kokoa (varauksella), mutta pidempi kokeilujakso kertonee ovatko nämä oikeasti ongelmia, ja löytyykö kenties jotain muuta valitettavaa.
Sekä iPhone 6 että iPhone 6 Plus ovat Puhelinvertailun testissä ja niistä julkaistaan arvostelut seuraavien viikkojen aikana.

Esimerkkikuvia





Lue myös nämä
Tägit
Apple arvostelut Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.