Samsung aikoo nollata tilanteen: Galaxy S6:n tekniset tiedot paljastettiin

Manu Pitkänen
5. marraskuuta, 2014 12:31

Suhteellisen luotettavaksi osoittautuneen SamMobile-verkkosivuston lähteiden mukaan Samsung kehittää jo täyttä päätä Galaxy S6 -älypuhelinta ensi vuodeksi. Laite tunnetaan yhtiön sisällä Project Zero -kehitysnimellä, millä saatetaan viitata Samsungin pyrkimykseen "aloittaa puhtaalta pöydältä". Kulunut vuosi ei ole ollut kehityksellisesti mitenkään mairitteleva Samsungin puhelinyksikölle.
SamMobilen lähteet paljastavat muutamia teknisiä yksityiskohtia Galaxy S6:lle kaavailluista ominaisuuksista. Yksikään niistä ei varsinaisesti pääse yllättämään ketään alan kehitystä seuraavia.
Puhelimeen on tulossa Quad HD -näyttö (2560×1440), mutta sen koosta SamMobilen lähde ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa mitään. Suorittimeksi on valittu Qualcommin 64-bittinen Snapdragon 810 (toisessa variantissa käytetään Samsungin omaa Exynos 7420 -piiriä sekä yhtiön omaa LTE-modeemia), jota tuetaan kolmen gigatavun keskusmuistilla (muistityyppiä ei kerrottu). Kamerassa Samsung käyttää Sonyn IMX240-kennoa, mutta sen megapikselimäärää ei ole vielä päätetty: vaihtoehtoina ovat 16 tai 20 megapikseliä. Etukameraan suunnitellaan viiden megapikselin kennoa.
SamMobilen mukaan Samsung olisi myös hylkäämässä 16 gigatavun mallin ja siirtyvän tallennustilavaihtoehdoissa jakoon 32 / 64 / 128 GB. Galaxy Alphan, Note 4:n, A5:n ja A3:n perusteella voidaan olettaa, että Galaxy S6:ssa tullaan hyödyntämään laadukkaampia runkomateriaaleja tavalla tai toisella.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Qualcomm Snapdragon 810 Samsung Galaxy S6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.