Pienellä jipolla lisätehoa Honor-luureihin

Jari Ketola
10. marraskuuta, 2014 18:40

Käyttötestissämme oleva Honor 6-puhelin kätkee asetuksiinsa mielenkiintoisen näytönsäästö (Screen saving) -tilan, joka lupaa pidempää akkukestoa, matalampaa käyttölämpötilaa ja parempaa suorituskykyä näytön tarkkuutta laskemalla.
Käytännössä näytönsäästötila pudottaa näytöllä esitettävän kuvan resoluution Full HD -tasosta (1920x1080) HD-tasoon (1280x720), jolloin näytöllä näkyvien pikselien määrä putoaa yli 50%. Eroa tarkkuudessa on paljain silmin kuitenkin vaikea havaita 5" näytöllä. Paremmasta suorituskyvystä ei siis joudu välttämättä maksamaan kovaa hintaa.


Näytön resoluution pudottaminen vaikuttaa suoraan myös testituloksiin. AnTuTu-testissä indeksi nousi lähes 5% (40762 pisteestä 42764 pisteeseen) GPU-suorituskyvyn kasvun myötä (n. 10500 pisteestä n. 13500 pisteeseen). Käyttöliittymän tai sovellusten nopeuteen muutoksella ei kuitenkaan ollut merkittävää vaikutusta – suuntaan tai toiseen. Vaikutusta akkukestoon ei ennättänyt muutaman päivän aikana vaihtelevassa käytössä huomata, mutta ainakaan huonompaan suuntaan se ei kääntynyt.
Päivitys 11.11.2014 klo 17:40: Korjattu uutisen primääriotsikko muodosta "Pienellä jipolla lisätehoa Androidiin" muotoon "Pienellä jipolla lisätehoa Honor-luureihin". Alkuperäinen otsikko antoi virheellisesti ymmärtää, että ominaisuus löytyy kaikista Androideista, mikä ei ollut jutun tarkoitus. Tarkoitus oli tuoda esiin Huawein käyttämä näppärä kikka, jota myös muiden valmistajien soisi hyödyntävän.

Lue myös nämä
Tägit
Android Huawei Huawei Honor 6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.