Nokia haluaa palata puhelinmarkkinoille – tapahtuu kun Microsoft antaa luvan

Manu Pitkänen
18. marraskuuta, 2014 20:07

Nokia Technologiesin johtaja Ramzi Haidamus paljasti Financial Timesin haastattelussa (maksumuuri), että tänään Slushissa esitelty Nokia N1 -tabletti on vasta alkua Nokia-brändin lisensoinnissa.
Haidamus paljastaa haatattelussa, että Nokia-brändillä varustettuja tuotteita ollaan tuomassa kuluttajamarkkinoille lähitulevaisuudessa lisääkin. Laitteita tulee saataville eri kokoluokissa ja varustettuna erilaisilla ominaisuuksilla. Myös Nokia-merkkiset älypuhelimet voivat tehdä vielä paluun, mutta Microsoftin kanssa solmitun sopimuksen takia se on mahdollista vasta vuoden 2016 lopun jälkeen.
"Tulemme arvioimaan laajentumista älypuhelimiin heti kun Microsoftin kanssa sovitut rajoitukset raukeavat", Haidamus kertoo Financial Timesille.
Nokian uuden strategian mukaan se ei enää valmista laitteita eikä huolehdi niiden jakelusta tai myynnistä, vaan myy muille yhtiöille käyttöoikeuksia Nokia-brändiin. Lisäksi Nokia saattaa suunnitella laitteita valmistajille, kuten on Nokia N1:n kohdalla on tapahtunut. Tabletti on Foxconnin valmistama ja yhtiö huolehtii sen jakelusta jälleenmyyntikanaviin, mutta suunnittelutyö on tehty Nokialla.
Haidamus kertoo Nokian olevan hyvin tarkka kenen kanssa se solmii lisenssisopimuksia. Nokia haluaa varmistaa, että sillä on mahdollisuus vaikuttaa sen nimen alla myytävien tuotteiden laatuun.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin Android tabletit Nokia N1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.