Kohuttu kyytipalvelu Uber lanseerataan tänään Suomessa – Taksiliitto kehittää kuumeisesti kilpailijaa

Manu Pitkänen
19. marraskuuta, 2014 13:22

Maailmalla valtavassa nosteessa oleva kyytipalvelu Uber lanseerataan tänään Suomessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Palvelu toimii aluksi vain Helsingissä, mutta kyytipalvelu voi ajan kanssa laajentua muihinkin suomalaisiin kaupunkeihin. Uberin saapumisesta Suomeen raportoitiin ensimmäisen kerran keväällä.
Tiukan säännöstelyn ja hyvin toimiva (esimerkiksi Yhdysvaltojen suurkaupunkeihin verrattuna) taksijärjestelmän on uskottu estävän Uberin laajentumisen Suomeen. Sijoittajien ihastuksen kohdetta esteet eivät kuitenkaan tunnu haittaavan.
Helsingin Sanomien mukaan Uberistä tulee saataville kaksi palvelua. Popiksi nimetyssä palvelussa kyydit ovat 40 prosenttia edullisempia kuin tavalliset taksimatkat, mutta siinä mukana olevilla kuljettajilla ei ole taksilupaa, mikä tulee varmasti herättämään keskustelua. Uberin mukaan se on ollut yhteydessä viranomaisiin Popista ja se onkin ainakin tällä hetkellä vain puoli vuotta kestävä kokeilu, jolla viranomaisille yritetään osoittaa järjestelmän hyödyt.
Popin rinnalle lanseerataan pysyvämpi Black-palvelu, jonka kautta voi tilata alleensa tasokkaamman kyydin. Black-palvelu maksaa 30 prosenttia enemmän kuin tavallinen taksimatka, mutta autoinakin käytetään BMW:n 5- ja 7-sarjojen autoja.
Uber ei kertonut Helsingin Sanomille kuinka paljon sillä on kuljettajia Suomessa.
Uberin varsinainen idea perustuu älypuhelimille julkaistuun sovellukseen, jonka tehtävänä on paikantaa puhelimen sijainti ja lähettää sijaintitieto lähistöllä olevalle vapaalle Uber-kuljettajalle. Vastaavanlaista ajatusta hyödynnetään myös TaksiFinlandissä sekä Taksiliiton TaksiMobi Pro -palvelussa. Kilpailua on lisännyt virolaisen Taxifyn lanseeraus tänä vuonna. Taksiliitto on kertonut kehittävänsä uutta valtakunnallista taksisovellusta.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset Uber Taxify TaksiMobi Pro TaksiFinland Taksiliitto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.