Google aikoo tuoda Android Lollipopin tärkeimmän ominaisuuden nettiin

Manu Pitkänen
21. marraskuuta, 2014 13:40

Lollipopissa käytetty Material Design on kiistatta kokonaisvaltaisin päivitys Androidin käyttöliittymään käyttöjärjestelmän koko historiassa. Se ei rajoitu pelkästään Androidiin, vaan siitä on tulossa osa kaikkia Googlen verkkopalveluita laitteesta ja alustasta riippumatta.
Sovellusten lisäksi Google haluaa hyödyntää Material Designia ja siihen liittyviä siirtymäefektejä laajemmin verkossa, mikä oli ehkä arvattavissa jo Google Driveen tehdyn käyttöliittymäpäivityksen jälkeen.
Google esitteli hiljattain kehittäjille Chromelle suunniteltua kokeellista Activity Transitions -rajapintaa, jonka avulla verkkopalveluiden kehittäjät voisivat hyödyntää helposti uusia siirtymäefektejä. Käytännössä samat efektit voitaisiin toteuttaa nykyistenkin verkkotekniikoiden avulla, mutta Googlen mukaan selaimeen sisällytetty rajapinta vähentää työtä ja tekee toteutuksesta selvästi yksinkertaisemman.
Rajapinta on tällä havaa vasta kokeellinen, mutta se on uusi merkki web-sivujen ja sovellusten käyttöliittymien välisen rajan hämärtymisestä.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset Google Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.