Älypuhelimissa kaksi suurta alisuoriutujaa

Manu Pitkänen
15. joulukuuta, 2014 14:38

Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan peruspuhelimien myynti on laskenut vuoden aikana rajusti. Heinä-syyskuussa peruspuhelimia myytiin 25 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Koko puhelinmarkkina pysyi kuitenkin yhtä suurena, koska älypuhelimien myynnin kasvu kompensoi peruspuhelimien romahduksen.
Peruspuhelimien myynnin lasku johtuu tietysti siitä, että älypuhelimen saa nykyisin ostettua jo alle sadalla eurolla. Kuluttajat ostavat samalla rahalla mieluummin edistyksellisempiä älypuhelimia kuin tavallisia puhelimia. Nykyään jo 66 prosenttia kuluttajille asti myydyistä puhelimista on "älykkäitä".
Ekosysteemitasolla Android jatkaa suvereenina ykkösenä 83 prosentin markkinaosuudella. Toisena on Applen iOS, joka onnistui Androidin tavoin kasvattamaan osuuttaan hieman. Taustalla on onnistunut iPhone 6 -lanseeraus. Markkinoita hitaammin kasvoi Windows Phone, jonka markkinaosuus tipahti 3,6 prosentista kolmeen prosenttiin. Vaikka Microsoft onkin keskittynyt tämän vuoden aikana aiempaa enemmän halpoihin älypuhelimiin, ei se ole onnistunut hyödyntämään kasvanutta segmenttiä täysimääräisesti.
Samsungin älypuhelinmyynti laski Gartnerin mukaan viime vuoden 80 miljoonasta kappaleesta 73 miljoonaan kappaleeseen, vaikka älypuhelinmarkkina kasvoikin samassa ajssa 20 prosenttia. Samsungin markkinaosuus oli vuosi sitten 32 prosenttia, kun se nyt on enää 24 prosenttia.
Gartnerin markkinatutkimus Q3/2014

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Android Windows Phone Nokia Lumia Apple iPhone Samsung Galaxy S5 iOS 8 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.