Hinnat nousemassa: EU muuttaa arvonlisäverosäädöksiä

Manu Pitkänen
18. joulukuuta, 2014 10:18

EU:n arvonlisäverosäädökset muuttuvat ensi vuoden alussa, minkä seurauksena myös Microsoftin, Googlen ja Applen tarjoamiin sovelluskauppoihinkin on tulossa muutoksia.
Tähän asti digitaalisten sisältöjen arvonlisävero on maksettu palvelun tuottajan sijaintimaan perusteella, mikä on tietysti houkuttanut ohjaamaan kauppa Luxemburgin kautta, missä arvonlisävero on vain 17 prosenttia (aiemmin 15 prosenttia). Vuoden vaihtumisen jälkeen EU:n arvonlisäverosäädökset muuttuvat niin, että digitaalisten sisältöjen arvonlisävero maksetaan kuluttajan sijaintimaan perusteella. Suomalaiset maksavat siis sovelluksista arvonlisäveron jatkossa Suomeen, eivätkä enää Luxemburgiin.
Samalla sovelluskaupoille tulee vastuu ALV:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta, jos ostaja asuu EU-maassa. Toisin sanoen, aiemmin sovellusmyynnin arvonlisäveron on maksanut sovelluskehittäjä sovelluskaupasta saamastaan summasta. Vastaisuudessa arvonlisäveron toimittaa verottajalle Google, Apple tai Microsoft. ALV-muutoksen takia sovellusten hinnat nousevat näillä näkymin Suomessa.
Sovellusten lisäksi uudistus koskee musiikkia, elokuvia ja muuta digitaalista sisältöä. Varsinaisten fyysisten tuotteiden verkkokauppaa uudistus ei koske.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Google Microsoft App Store iOS Windows Phone Google Play iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.