Jäikö kukaan kaipaamaan? Samsung luopuu ainakin yhdestä "bloatwarestaan"

Petteri Pyyny
20. joulukuuta, 2014 16:00

Samsung on tullut surullisen kuuluisaksi pakkomielteestään tunkea valtavat määrät omia sovelluksiaan kaikkiin myymiinsä mobiililaitteisiin, vaikka monesti korealaisjätin sovellukset ovat joko kehnompia tai yksinkertaisesti "turhia" kun markkinoilla on jo olemassa vastaavia, viimeistellympiä sovelluksia, jotka toimivat muidenkin valmistajien laitteilla.
Yksi tällaisista turhakkeista on ollut Samsungin ChatOn -viestisovellus, joka on jääräpäisesti pyrkinyt kilpailemaan Whatsappin, Facebook Messengerin, Telegramin, Applen iMessagen ja muiden vastaavien kanssa.
Nyt ChatOnin tarulle on tulossa lopullinen piste: Samsung on ilmoittanut lopettavansa ChatOn-palvelun helmikuun 1. päivä, 2015. Tämän jälkeen viestejä ei voi enää lähettää eikä vastaanottaa palvelun kautta, mutta vanhojen viestien varmuuskopiointi onnistuu vielä kyseisen päivämäärän jälkeenkin.
ChatOn on ollut osa kaikkien Galaxy-sarjan puhelinten esiasennettua sovellusjoukkoa vuodesta 2011 lähtien, mutta on epäonnistunut tavoittelemassaan maailmanvalloituksessa. On vielä epäselvää onnistuuko sovelluksen poisto myös "roottaamattomista" puhelimista helmikuun jälkeen, vai jääkö sovellus kummittelemaan toimimattomana sovelluksena laitteiden muistiin.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.