Kehittääkö Nokia tällaista Android-puhelinta? Microsoft estää vielä julkaisun (päivitetty)

Manu Pitkänen
22. joulukuuta, 2014 11:43

Päivitys. Kyseessä näyttäisi olevan DeviantArt-käyttäjän viikko sitten julkaisema fanikonsepti.
Nokian ja Microsoftin puhelinliiketoimintakaupan sopimuksen mukaan Nokia saa käyttää brändiään omissa matkaviestinlaitteissa vasta 31. joulukuuta 2015 jälkeen ja lisensoida muille 30 kk yrityskauppajärjestelyn toteutumisen jälkeen.
Nokian pitää siis odottaa vielä vuoden ajan ennen kuin se voi tuoda markkinoille oman älypuhelimen, mutta yhtiön tuotesuunnittelijat eivät istu käsiensä päällä, vaan käyttävät ajan hyväksi uusien tuotteiden suunnitteluun, sikäli kun tuoreimpiin huhuihin on uskominen. Verkossa on julkaistu kuva kehitteillä olevasta Nokia C1 -nimisestä Android-puhelimesta, jonka väitetään tulevan markkinoille kunhan Microsoft-sopimuksen määräajat tulevat täyteen.
Nokian omaan Z Launcher -kotinäkymä käyttävä puhelin perustuu huhujen mukaan Intelin suorittimeen, joka jo tekee laitteesta poikkeuksellisen. Useimmissa markkinoilla olevissa Android-puhelimissa hyödynnetään Qualcommin tai MediaTekin järjestelmäpiirejä. Keskusmuistia löytyy kaksi gigatavua ja tallennustilaa on 32 gigatavua. Edestä löytyy viiden megapikselin ja takaa kahdeksan megapikselin kamera.
Ulkoisesti Nokia C1 näyttää julkaistun kuvan perusteella melko paljon Applen uusimpia iPhone-malleja.
Kaikkein tärkein kysymys tämänkin "vuodon" kohdalla on: Onko se tosi? Vastausta on mahdotonta antaa, joten väitteisiin kannattaa suhtautua terveellä epäluulolla. Nokia on kertonut haluavansa palata puhelinmarkkinoille.
Nokia julkisti syksyllä ensimmäisen Android-tablettinsa. Nokia N1 -niminen tabletti tulee markkinoille ensi vuonna.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Z Launcher Nokia N1 Nokia C1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.