Microsoftin tilastot: Halvoilla Lumioilla ladataan eniten

Manu Pitkänen
23. joulukuuta, 2014 14:11

Kinkun ja konvehtien oheen tilastonikkarit saivat uutta pureskeltavaa jouluksi kun Microsoft julkaisi uutta tilastotietoa Windows-sovelluskauppojen latauksista.
Uusien tietojen mukaan Windows Phone -kaupan lataustilastoja hallitsi ylivoimaisesti toistaiseksi myydyin Windows Phone -puhelin, Lumia 520. Seuraavat sijat menivät kesällä julkaistulle Lumia 530:lle ja vanhemmalle Lumia 620:lle. Yli 70 prosenttia latauksista tehtiin "alhaisen muistin" Lumia-malleilla eli käytännössä 100–200 euron puhelimilla, joissa on puoli gigatavua keskusmuistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa.
Microsoftin tilastojen mukaan yli puolet kaupan kautta kulkevasta liikevaihdosta tuli (ilmaisissa) sovelluksissa esitettävistä mainoksista. Noin 35 prosenttia tuli sovellusten sisällä tehdyistä ostoksista (suosituimmat hintaluokat olivat, 4,99, 9,99 ja 19,99 dollaria) ja vain 11 prosenttia liikevaihdosta tuli maksullisista ohjelmista.
Windows Phonen kaupan lataustilastot vinkkaavat myös kehittäjille, ettei ohjelmista tai peleistäkannata tehdä raskaita (korkeat laitteistovaatimukset) jos hakusessa on suuret käyttäjämassat. Yli neljännes Windows Phonen sovelluslatauksista oli pelejä, mutta "työkalut ja hyötyohjelmat" ovat yllättävän lähellä reilun 20 prosentin osuudella. Jo Nokian ajoista lähtien Lumioissa on tuotu voimakkaasti esiin laitteiden kuvausominaisuuksia. Kuvausohjelmat on WP:n viidenneksi suosituin kategoria ja lähes tasoissa viihde- sekä yhteisösovellusten kanssa.
Microsoft on saanut hyvin Lumia-käyttäjät päivittämään Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmään. Lataustilastojen perusteella jo 65 prosentilla käyttäjistä on puhelimessa Windows Phone 8.1.
Lisää lukuja ja grafiikkaa löytyy Microsoftin blogikirjoituksesta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone Nokia Lumia Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.