Tällä sovelluksella lisäät Galaxy-puhelimien akun kestoa

Manu Pitkänen
30. joulukuuta, 2014 11:58

Älypuhelimien akkukesto on ainainen purnaamisen aihe ja virrankulutuksen vähentämiseen haetaan jatkuvasti uusia keinoja. Näytön kirkkauden pitäminen mahdollisimman alhaisena, puhelimen turhan käytön välttäminen ja käyttämättömien langattomien yhteyksien kytkeminen pois päältä ovat kaikki hyviä keinoja.
Koska AMOLED-näytössä ei ole lainkaan taustavalaistusta, vaan pikselit hohkaavat itse valoa, voidaan niiden kohdalla näytön virrankulutusta hillitä esittämällä mustaa (ts. kytkemällä pikselit pois päältä). Tummien teemojen käyttöä onkin suositelu käytettäväksi AMOLED-näyttöisissä laitteissa. AMOLED-näyttöisten Android-puhelimien omistajat (esimerkiksi monet Samsungin Galaxyt) voivat optimoida akkukestoa lisäksi Pixel Battery -sovelluksen avulla.
Sovelluksen ajatuksena on kytkeä osa näytön pikseleistä pois päältä. Osa pikseleistä pidetään kuitenkin edelleen päällä, jotta puhelin olisi edelleen käytettävissä. Sovellusta ei ole tarkoitettu käytettäväksi jatkuvasti, vaan ainoastaan kun puhelimen akkukestoa täytyy saada venytettyä hiukan pidemmäksi.
Uusimmissa Samsungin puhelimissa on myös erityinen virransäästötila, joka minimoi laitteen virrankulutuksen. Sitäkin kannattaa kokeilla kun akusta uhkaa loppua virta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android sovellus akkukesto akku Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S4 mobiilisovellukset Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.