Hyundailta uusi sovellus: Käynnistä auton moottori älykellolla

Manu Pitkänen
3. tammikuuta, 2015 12:44

Älykelloja nähtiin viime vuoden aikana lukuisilta eri yrityksiltä ja uusia laitejulkistuksia tullaan varmasti näkemään tänäkin vuonna. Vaikka laitteita tarjolla on kymmenittäin erilaisia älykelloja, ei kukaan ole vielä keksinyt sille mitään varsinaista killer appsia – syytä, jonka takia kaikki haluavat ostaa pari sadan euron arvosta elektroniikkaa ranteeseensa muutaman vuoden välein.
Hyundain mielestä mahdollinen killer-tason sovellus voisi olla auton etäohjaus. Aivan James Bond -tason ohjaukseen korealaisyhtiön päivitetty Blue Link -sovellus ei yllä, mutta sen ansiosta Android Wear -kelloilla voi käynnistää ja sammuttaa auton moottorin, sulkea ja avata ovet, paikantaa auton sijainnin, vilkuttaa valoja ja painaa äänitorvea. Toimintojen tekeminen onnistuu tietysti myös puheen avulla.
Sovellusta esitellään CES-messuilla ja se tulee saataville tämän vuoden alussa. Älykellosovellus vaatii toimiakseen älypuhelimen, johon on asennettu myös Blue Link -ohjelma. Etäohjaus toimii missä päin tahansa Yhdysvaltoja ja vaatii toimiakseen Internet-yhteyden.

Lue myös nämä
Tägit
Android Älykello Hyundai Android Wear CES 2015 BlueLink
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.