Hittipelin kehittäjä: Vain yksi 20:stä Android-asennuksesta on maksettu

Manu Pitkänen
5. tammikuuta, 2015 20:17

Piratismista puhuttaessa käsitetään sen yleensä tarkoittavan musiikin, elokuvien ja tietokoneohjelmien lataamista torrent- tai muista tiedostonjakopalveluista. Nettipiratismi koskettaa kuitenkin yhtälailla mobiilisovellusten kehittäjiä.
Viime vuonna runsaasti hypeä ja mediahuomiota osakseen saaneen Monument Valley -pelin kehittäjä ustwo on paljastanut millä tavoin mobiilipiratismi on kohdellut sitä. Näyttävää ongelmanratkaistupeliä myydään Google Playssä ja App Storessa 3,59 euron hintaan. Kehittäjän mukaan sille on maksettu noin 40 prosentista iOS-asennuksista. Android-puolen asennuksista rahaa on tullut vain viidestä prosentista. Google Playn mukaan Monument Valleytä on asennettu 100 000–500 000 kertaa.
Monument Valleyn pystyi lataamaan ilmaiseksi Androidille Amazonin sovelluskaupasta ennen joulua, mutta Amazon-latauksia ei ole otettu huomioon ustwon lukemissa. Tarjous ei siis selitä sitä miksi kehittäjä on saanut maksun vain joka 20:stä Android-asennuksesta.
Ustwo ei suoraan väitä, että 95 prosenttia Android-asennuksista olisi piraattilähteistä, mutta laillisten ilmaisasennusten osuus on sen mukaan joka tapauksessa vähäinen.

Interesting fact: Only 5% of Monument Valley installs on Android are paid for. 40% on iOS. There's a sneak peak of data!

-- ustwogames (@ustwogames) January 5, 2015


Android statistics don't include Amazon Store data by the way. So 95% piracy rate isn't affected by the free day we did.

-- ustwogames (@ustwogames) January 5, 2015


We're not complaining at all by the way, it's to be expected. It's just interesting data.

-- ustwogames (@ustwogames) January 5, 2015


Once again want to state that we haven't said 95% "piracy rate" anywhere, a small number of those installs are also legitimate.

-- ustwogames (@ustwogames) January 5, 2015


Turns out we did actually say "piracy rate" as opposed to "unpaid installs" in a previous tweet, apologies on that, a portion are legitimate

-- ustwogames (@ustwogames) January 5, 2015

Lue myös nämä
Tägit
pelit mobiilisovellukset mobiilipelit Monument Valley
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.