Samsung harkitsee uutta Windows-puhelinta?

Matti Robinson
11. tammikuuta, 2015 17:24

Samsung on ensisijaisesti Android-valmistaja. Sitä se on ollut jo pitkän aikaan, mutta erityisesti kelkka kääntyi Windows Phonen osalta, kun Microsoft ja Nokia löivät hynttyyt yhteen. On kuitenkin mahdollista, että Samsungin paluu Microsoftin rinnalle tapahtuu vielä.
The Korea Timesin mukaan Samsung harkitsee parhaillaan uuden Windows-puhelimen julkaisemista. Tämä kuitenkin vaatisi ensin sen ja Microsoftin välisten riitojen selvittämmistä.
Lähteen mukaan Samsung on testannut laitteistonsa luotettavuutta Windows Phone 8.1:n kanssa. Mikäli rojaltiriidat selviävät voi Samsung vähentää riippuvuutta Googlesta ja hajauttaa laitteistoaan useammalle alustalle. Aikaisintaan se tapahtuisi vuoden kolmannella neljänneksellä, kertovat tiedot.
Yhtiön omasta Tizen-alustasta on odotettu osakorvaajaa Androidille, mutta se ei ole koskaan lunastanut korkeita odotuksia mobiililaitteissa. Tizenin sisällyttämistä onkin keskitetty enemmän muun muassa kameroihin, televisioihin ja muihin laitteisiin.
Yhteistyössä voi hyvin olla etua molemmille, mikäli yhtiöt saavat sovitettua riitansa. Samsungin suoran kilpailijan (Nokia) ostaminen ei kuitenkaan helpottanut tilannetta ja oikeusriidat voivat osoittautua liian kovaksi kynnykseksi.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.